Şimdi estetik koçluğu moda

Dünyada son trend, estetik koçluğu...

Yanlış veya yüzeysel uygulamaların sıklığı karşısında hata riskini sıfırlamak için kadınlar artık koçlarından fikir alıyor, bilgisayarda yeni görünümlerine bakıyor ve sonrasında bıçak altına yatıyorlar.

Estetik yaptırırken ünlülerin resimleriyle doktora gitmek artık çok gerilerde kaldı. Arkadaşlarında ya da yakınlarında gördükleri ifadesiz yüzler, sarkan göğüsler ve burun ameliyatları sonrası estetik yaptırmaktan korkan kadınlar artık estetik koçlarının kapısını aşındırıyor. Peki, estetik koçlarının işlevi ne? Onlar hasta adaylarının yüzüne veya vücutlarına en uygun uygulamanın hangi merkezlerde, hangi teknikle yapılacağını, operasyon sonrasında yaşanabileceklerle ilgili detaylı bilgi veriyorlar. Genellikle plastik cerrahların yaptığı estetik koçluğununun işlevini kimi merkezlerde medikal hekimler üstlenmiş durumda.

ERKEKLER DE İLGİ GÖSTERİYOR

Yaptıkları işin bir defaya mahsus olmadığını söyleyen estetik koçu Op. Dr. Tuğrul Turan, kişilerin yaşam boyunca buna ihtiyaç duyduklarını, her an kendilerini ziyaret edebildiklerini hatta eşleri veya çocukları için de bilgi alabileceklerini belirtiyor; "Burun estetiği yaptırmış kişiler bir süre sonra kazandıkları özgüvenleriyle göz kapağı veya göğüs ameliyatı yaptırmak isteyebiliyorlar. Üstelik kadınlar kadar erkekler de son yıllarda estetiğe merak sardı. Maço görüntülerinin ardından söylenenleri çok dikkatli dinlediklerini ve önerilenlere harfiyen uyguladıklarını görüyorum" diyor.

Aralarında ünlü isimler var

Turan’a göre daha çok orta ve üst düzey yöneticilerin talep gösterdiği estetik koçlarına son zamanlarda ünlüler de eklenmiş: "Güzelleşmek için yaptırdıkları estetik uygulamalardan sonra hüsrana uygulayan bazı ünlüler de sonraki uygulamalar için düzenli olarak estetik koçlarını ziyaret ediyor. Estetik sonrası gençleşen ve güzelleşen kadınlar, bundan sonraki hayatlarında koçlarından ayrılmıyor. Dönem dönem yenilenmesi gereken botoks veya diğer dolgu maddeleri ile yaptırdıkları işlemler için de bizden destek alıyorlar. Bununla birlikte onlara görüntülerini uzun süre koruyabilmek için sağlıklı beslenme ve diyetin inceliklerini de öğretiyoruz".

Beyazın büyüsü

Sıra dışı ve doğal, taze ve çekici... Yeni sezonun makyaj trendi beyaz kontrastları bir araya getiriyor.

Beyaz, makyaj artistlerine göre yazın gözdesi olacak. Çünkü bu renk cildin ışıldamasını ve yüz hatlarının yumuşamasını sağlıyor. Ama dikkat! Beyaz makyajın kendine özgü kuralları bulunuyor. Makyaj artistleri özellikle açık tenlilerin bu rengi fazla kullanmamalarını öneriyor. Aksi halde "beyaz görünüm" sizi görsel olarak hasta edebilir.

Peki, beyaz makyajı nasıl uygulamalı? Hareketli üst göz kapağınızı kirpik diplerinden itibaren beyaz mat farla belirginleştirin ve yukarıya doğru kaşların altına kadar tonunu giderek açın. Aynı zamanda gözün içini de beyaz bir göz kalemiyle vurguladıktan sonra siyah bir maskarayla kirpiklerinizi ortaya çıkarın. Beyaz makyajda dudaklara parlak, transparan ve soğuk renkler kullanmanız yerinde olacaktır. Uçuk tonlardaki allığı ise yanaklara, burun ucuna ve çeneye de uygulamayı unutmayın.

Mükemmel cilde giden 8 yol

Mükemmel bir cilt için doğru bakımın yanı sıra 4 hafta sürecek bir sabıra da ihtiyacınız var. Ama sonunda tüm bunlara değdiğini göreceksiniz.

1Her sabah ve her akşam: TEMİZLİK

Sadece makyaj kalıntılarından değil cilt yüzeyinde biriken yağlardan da kurtulmanız gerektiğinden yüzünüzü düzenli olarak temizlememiz gerekiyor. Bildiğiniz gibi bunun için de sadece su yeterli değil. Kullandığınız ürünlerin yağ çözücü özellikte olmaları önem taşıyor.

2Her sabah: NEMLENDİRİCİCilde gereken nemi kazandırıyor ve onu zararlı dış etkenlerden koruyor. Sabahları temizlediğiniz cildinize uygulayın. Çünkü bu sırada gözenekler henüz açıktır ve yaptığınız bakımı absorbe etme kapasitesine sahiptir.

3Her akşam: GECE KREMİHücreler geceleri gündüze oranla 8 kez daha fazla bölünür, dolayısıyla cildin yenilenme süreci de bu sırada en yüksek seviyededir. Bu süre içinde cildi yapılandıcı bir gece kremi kullanmak aynı zamanda kırışıklık oluşumunu da azaltır.

4Haftada iki kez: MASKEBu küçük çok yönlü ürünler cildi ekstra nemlendirirken, rahatlatıcı ve derin temizleyici etkileriyle öne çıkarlar. Üstelik her cilt tipi için aynı sonuç geçerlidir; anında etki...

5Haftada bir kez: PEELINGCilt yüzeyindeki ölü deri hücreleri cildin canlılığını azaltır ve mat görünmesine neden olur. Bunun dışında kullanılan bakım ürünleri de etkilerini yeterince göstermez. Peeling uygulaması yüzeyi temizler, kan dolaşımını harekete geçirir.

6Bir hafta boyunca: SERUMSerumlar cilt için yüksek konsantrasyonlu bakımlardır. Cilt tipinize göre bir serum seçebilirsiniz; gerginleştirici, yoğun nemlendirici ya da rahatlatıcı... Her akşam düzenli cilt temizliğinin ardından (gece kremi sürmeden önce) cilde hafif parmak vuruşlarıyla ürünü yedirin.

7 Her akşam: VÜCUT YAĞICilt yağlarının bakım yapan etkileri tartışılmaz. Ama cilt tarafından tamamen emilmeleri için zamana ihtiyaç vardır. Kısa zamanda yumuşacık bir cilde sahip olmak istiyorsanız sabahları vücut losyonunu, akşamları da vücut yağını nemli cildinize masaj yaparak sürün.

8 Haftada bir kez: SAĞLIK BANYOSU

Banyonun vücudun yanı sıra ruhumuzu da dinlendirici etkisi yadsınamaz. Gözenekleri açıyor ve cildi ekstra bir bakıma hazır hale getiriyor. İdeal olanı ise 20 dakikalık bir sürede ve 36 derece sıcaklığı geçmemesi.

Zaman ellerimizde

Ellerimiz, vücudumuzun yaşımızı ortaya çıkaran en belirgin bölgesi. İşte, onları zamanın acımasızlığına karşı korumanın yolları...

El bakımı

Ellerinizin bakımlı görünümüyle ciddi bir şekilde ilgiliyseniz, kesin sonuç verecek etkili el kremleri kullanmayı denemelisiniz. Bunun için ayrıca, ellerinizin üstündeki ölü deriyi temizlemek için özel bakımlar uygulayabilirsiniz.

Pürüzsüz cilt

Can sıkıcı kahverengi lekeler (genellikle yaş lekeleri olarak adlandırılır), UV ışınlarına fazla maruz kalınmasından dolayı oluşan aşırı pigmentasyon sonucu ortaya çıkar. Uzmanlar güneşten korunmak için kullandığımız güneş kremlerinin yüzle birlikte ellere de iyi geldiğini belirtiyor.

El estetiği

Lazer tedavisi son dönemde güneşten zarar görmüş eller için en etkili yöntemlerden biri. Yoğun darbeli ışık tedavileri zamanla güneşin yarattığı lekeleri yok ederken, cildi düzelten lazer yöntemleriyle de ellerinizde daha pürüzsüz bir görüntü elde edebilirsiniz. Eğer ellerinizin damarlı veya sıska bir görüntüsü varsa, botoks yöntemi daha genç görünmelerini sağlıyor.

Peeling kremleri

Glikolik asit, kırışıklıkları azaltan ve cildin dokusunu güzelleştiren etkili bir kozmetik maddesi. Peeling ürünlerinde bulunan bu madde kırışıklıkları ve çizgileri hafifletiyor, kolajeni canlandırıyor, lekeleri ve pigmantasyonu azaltıyor.

Eldiven maskesi

Güneş izlerini ve yaş lekelerini azaltmayı sağlayan profesyonel güçteki maskeler, cildin mükemmel görünmesi için çok etkili. Ellerinize uygulayıp 10 dakika bekleyin, cildinizin anında daha pürüzsüz ve temiz göründüğünü fark edeceksiniz.

Cilalayın

Modanın androjen etkisi bu sezon tırnaklarımızı olabildiğince sade bırakmamıza neden oluyor. Göze hoş görünmeyen tırnakları, derin çizgilerden lekelere ve tırnak hasarlarına kadar bütün sorunları maskeleyen bir tırnak cilası ile örtebilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları