Şimdi de İlkay Şeytan radarında

Güncelleme Tarihi:

Şimdi de İlkay Şeytan radarında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2013 00:01

David Moyes’in ısrarla istediği Cesc Fabregas transferinin neticelenmemesi üzerine Kırmızı Şeytanlar, Dortmund’un 22 yaşındaki genç yıldızı için 20 milyon Sterlin bonservis bedeli ödemeyi gözden çıkardı.

Haberin Devamı

Sir Alex Ferguson’un emekli olmasından sonra teknik direktörülğe David Moyes’i getiren ve küçük çaplı olsa da yeniden bir yapılanmaya giden Manchester United’ın yeni hedefi Borussia Dortmund’un Türk kökenli Alman oyuncusu İlkay Gündoğan. Uzun süre Barcalı Cesc Fabregas için girişimlerde bulunan ancak yaptığı üç teklif de Katalan temsilcisi tarafından reddedilen
Kırmızı Şeytanlar, aynı bölge için ilgisini İlkay’a çevirdi. Moyes’in ısrarla istediği Fabregas konusunda çıkmaza giren Premier Lig’in son şampiyonu, rotasını İlkay Gündoğan’a çevirdi.

BİR DİĞER ADAY FELLAINI

İNGİLİZ basınında çıkan haberlere göre Fabregas hayalini rafa kaldıran ‘Kırmızı Şeytanlar’ın teknik patronu, genç oyuncu için girişimlere başlayacak.
Moyes’in Everton’dan eski öğrencisi Belçikalı orta saha oyuncusu Maraouane Fellaini de seçenekler arasındaki yerini korurken, Alman milli oyuncu İlkay Gündoğan’ın İskoç teknik direktörün öncelikli tercihi olduğu belirtildi.
Borussia Dortmund ile mevcut sözleşmesinin bitmesine 2 yıl kalan 22 yaşındaki İlkay, geçtiğimiz haftalarda kulübünün kendisine ilettiği sözleşme uzatma teklifini değerlendirmeye alarak, Bundesliga ekibi ile pazarlık masasına oturdu.
Elini çabuk tutmak isteyen Manchester United ise, Dortmund’un genç yıldızı için 20 milyon Sterlin bonservis bedelini gözden çıkardı.

Haberin Devamı

O DA İNGİLTERE’Yİ İSTİYOR

DAVID Moyes’in Manchester United için düşündüğü oyun sisteminin kilit oyuncularından Shinji Kagawa ile birlikte orta sahanın ortasını İlkay Gündoğan’a emanet etmeyi planladığı ve İskoç çalıştırıcının, o pozisyondaki pas trafiğini Dortmund’un yükselen yıldızı üzerinden yönlendirmek istediği ifade edildi.
Daha önce adı Arsenal, Chelsea ve Barcelona gibi Avrupa’nın önemli kulüpleri ile anıldığı sıralarda İlkay, Premier Lig’e sıcak baktığını dile getirerek İngiliz kulüplerine yeşil ışık yaktığını göz önüne serdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!