Simav Devlet Hastanesi açılış için gün sayıyor

Güncelleme Tarihi:

Simav Devlet Hastanesi açılış için gün sayıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 15:26

Simav Devlet Hastanesi açılış için gün sayıyor

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın Simav ilçesinde Sağlık Bakanlığı tarafından yaklaşık 35 milyon liraya yaptırılan 150 yataklı Simav Delet Hastanesi açılış için gün sayıyor.

Beş yıldızlı otel konforunda inşa edilen Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi'nin geçici kabulü geçtiğimiz günlerde yapıldı. Sağlık Bakanlığı'na devredilen hastanede eksikliklerin tamamlanması için başlatılan hummalı çalışmaların son aşamaya gelmesi vatandaşları sevindirdi.

Hastanenin temeli 24 Mayıs 2015 tarihinde dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından atıldı. Simav'ın Fuar Alanı Mevkisi'nde 31 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen modern hastane binası, 90 tek yatak ve 30 çift yataklı odası, 37 polikliniği 5 ameliyathanesi ile daha kaliteli ve sağlık hizmeti sunmak için gün sayıyor. İhtişamlı görünümüyle Simav'a renk katan hastane, bazı illerdeki hastanelerde bile bulunmayan cihazlarla donatılmış durumda. Bu cihazların başında manyetik rezonans (MR) cihazı geliyor. Hastalarına daha kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek maksadıyla yaptırılan hastanede sağlık alanında son günlerde gündemde olan diğer teknolojik cihaz ve pek çok aletlerde bulunuyor.

AK Parti Simav İlçe Başkanı Adil Biçer, 150 yataklı Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi'nin son yıllarda ilçeye yapılan en büyük devlet yatırımı olduğuna dikkati çekti. Biçer, "Hastanemizin yapılacağı yer konusu geçmişte Simav kamuoyunu oldukça meşgul etmişti. Hamdolsun bu günlere geldik" dedi.

Başkan Biçer, hastanenin yakın bir gelecekte hizmete açılmasının gündemde olduğunu söyledi. Biçer, "Simav'a değer katan böylesine dev bir yatırımın açılışını görkemli bir törenle yapmak istiyoruz. Devlet büyüklerimizi de açılış törenimizde aramızda görmek istiyoruz. Önce hastanemizi hizmete alacağız, resmi töreni daha sonra gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

350 milyon liraya yaptırılan 150 yataklı Simav Devlet Hastanesi'nin açılışının önümüzdeki Aralık ayında açılmasının beklendiği bildirildi.

Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!