Silvanlı Muhtarlar Katliamı Kınadı

Güncelleme Tarihi:

Silvanlı Muhtarlar Katliamı Kınadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2015 11:52

DİYARBAKIR’IN SİLVAN İLÇESİNDE GÖREV YAPAN KÖY VE MAHALLE MUHTARLARI, SURUÇ İLÇESİNDE DÜZENLENEN BOMBALI SALDIRIYI KINADI.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde görev yapan köy ve mahalle muhtarları, Suruç ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı.
Silvan Muhtarlar Derneği önünde toplanan muhtarlar burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan dernek başkanı Murat Ateş, “Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki Amara kültür merkezi önünde meydana gelen patlama sonucu 32 kişi hayatını kaybetmiş, 100 den fazla insanımız yaralanmıştır. Hiç kuşkusuz birlikte yaşamaya, barışa ve tahammüle hepimizin daha çok ihtiyaç duyduğu günlerden geçiyoruz. Dolayısıyla bu alçakça saldırıya karşı ve olası saldırılara karşı sağduyulu olmaya, barışa ve kardeşliğe teşvik etmeliyiz. Bu yapılan alçakça saldırıyı, amaçları sadece Kobani’deki inşa sürecine destek vermek oradaki çocuklara bir nebzede olsa oyuncak ve benzeri malzeme götürmek olan bu gençlere yapılan bombalı alçak saldırıyı kınadığımızı evvela belirtmek isteriz. Katilleri de bu ortamı hazırlayanların da bir an evvel bulunması tek dileğimizdir. Emperyalizmin çıkarları ile Ortadoğu halklarına kan kusturan katilleri bu ülke coğrafyasında kollayanlar, besleyenler ve işbirliği içinde olanlar bu yapılan katliamın gerçek sorumlularıdır. Silvan muhtarlar derneği olarak her biri yiğit olan bu ülkenin vatansever ve kahraman olan yaşamını yitiren vatan evlatlarına Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı ayrıca yaralı arkadaşlarına acil şifalar dileriz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!