Silivri Cezaevi önünde tahliye hareketliliği (1)

Güncelleme Tarihi:

Silivri Cezaevi önünde tahliye hareketliliği (1)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2016 16:09

Silivri Cezaevi önünde tahliye hareketliliği (1)

Haberin Devamı

   

 Özgür ALTUNCU -Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL, (DHA) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve aralarında Kuleli Askeri Lisesi'nde okuyan askeri öğrencilerin de bulunduğu 758 er tahliye ediliyor. Sorguları tamamlanan ve 14 gündür Silivri Cezaevi'nde tutulan erleri askeri birliklerine götürmek için saat 12:00'de sivil otobüsler ve minibüsler cezaevine geldi. Yaklaşık 2 saat sonra cezaevi içinde hareket eden otobüsler heyecan yarattı. Kapıda bekleyen asker yakınları kapıya koştu. Ancak otobüsler dışarı çıkmak yerine cezaevinin başka bir yerine yöneldi. Bu sırada kapıya koşan aileler ile nizamiyede görevli askerler arasında zaman zaman tartışma yaşandı. Otobüs içinde oğullarını görenler sevinçli, göremeyenler de üzgündü.

 TOPLANMA MERKEZİNDEN BİRLİKLERE GÖTÜRÜLECEKLER

 Askerlerin ayrı ayrı otobüslerde tahliye edilmek için toplanma noktasına götürüldükleri öğrenildi. Burada imkan bulan bazı askerler ailelerini el sallarken, bazıları da telefonla ailelerini aradı. Çocuklarını göremeyen ve haber alamayan aileler de gözyaşları içinde bekledi. Serbest bırakılan erler görev yaptıkları askeri birliklere götürülecek.  Buradan çıkıp aileleriyle buluşacaklar.

 GENELKURMAYDAN MÜJDE

 Tahliye olan erlerden Emre Öztaş kapıda bekleyen babası Murat Özdaş'ı telefonla arayarak tahliye olduğunu söyledi. Babasının görev yaptığı birliğe gitmesini buradan serbest kalacaklarını söyleyen er Emre Öztaş, kendilerine Genelkurmay Başkanlığının emriyle n bir hafta izin verildiğini de söyledi.

 (FOTOĞRAF)

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!