Sıklet farkı

GEÇEN yıl UEFA Kupası’nın en sıcak maçlarında, Lizbon’da Benfica’ya, Berlin’de Hertha’ya galip gelen G.Saray’ın Bükreş’te, her şeyini yitirmiş Dinamo’ya teslim olmasını kimse beklemiyordu.

Haberin Devamı

Arada sıklet farkı var. G.Saray, üç-dört gömlek üstünde Dinamo’nun.

Baştan sona G.Saray’ın üstünlüğü ile geçen maçı çok fazla irdelemeye gerek yok. Sivasspor karşılaşmasındaki 11’le ve de Barış-Topal-Mustafa orta üçlüsüyle Rijkaard, planlarda değişiklik mi yaptı? Bu böyle devam eder mi? Sivasspor ve Dinamo Bükreş maçları kesinlikle ölçü olmamalı. Sivasspor tarifesinin belirleyicileri Kewell ve Nonda’ya, harika bir gol atan Topal da eklendi ve G.Saray ciddi biçimde formasını ıslatmadan Avrupa Ligi’nde bir üst tura yükseldi.

Futbolun en temel unsuru seyircinin olmadığı bir maçın, saksafonsuz bir caz topluluğundan farksız olduğu bir geçek.

Servet durmaz

? Ben, Servet’in ciddi stoper sıkıntısı çeken Avrupa liglerinden birine çok yakın bir zamanda gideceğine inananlardanım.

Haberin Devamı

? Sabri’nin Allah vergisi yeteneklerine biraz da kültürünü katmasını ve futbolundan ziyade eğitimini ileri bir vitese almasını isteyenlerdenim.

? Arda’dan dün gece beklentilerim fazla değildi. Kadıköy’de, derbilerde ve önümüzdeki Avrupa Ligi’nin çeyrek, yarı finallerinde belki de finalinde Arda’ya ciddi umut bağlayanlardanım.

 

Ercan pişman ben değilim

 

KOMİK bir ülkeyiz. Aşı “olmalı” diyenle, “olmamalı” diyen arasında sadece bir baş var. Üç yıl önce banda kaydedilen bir program öncesinde Ercan Saatçi’nin söyledikleriyle yatıp kalkıyoruz. Yeter ama.. Ercan özür diledi, “utanıyorum” dedi, “pişmanım” dedi. Gerçekten yeter. Ama bize yetmez. Medya kendi içinden de beslenecek. Yukarı çıkanı çekecek, magazin, dedikodu üretecek ve onun ismine de “haber” diyecek.

Dün birçok gazeteden beni aradılar. Şaşırdım. 35 yıldır medyadayım, yarısında da yöneticiyim. Hiç bu kadar arayanım, görüş alanım olmamıştı. “Pişman mısın?” dediler. Ben, Ercan gibi “pişmanım” demedim. Meğer neymiş? NTV’nin güzel kızı Burcu Esmersoy’un önünü tıkamışım, güzellik kraliçesi seçildikten sonra onun spiker olmasına izin vermemişim. Peki şimdi “pişman mıymışım?” Muhabir arkadaşlarım bana sora sora bunu sordular, 35 yılın futbol adamına. En iyi bilen, kendini bilendir.

Ercan pişman, ben değilim. İkimiz de öyle veya böyle, doğru veya yanlış zamanlı veya zamansız hatalar yapabiliriz. Önemli olan bugün söylediklerimizdir.

Galatasaray’ın bugün Avrupa Ligi’nde söyledikleri, ortaya koydukları, aldığı skorlar bir finalin müjdecisi gibi. Dedikoduyu oluru, olmazı bırakalım. Hedefe, kaliteye, işe bakalım.

Yazarın Tüm Yazıları