Sıkıysa çalışma

Güncelleme Tarihi:

Sıkıysa çalışma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2009 14:24

Turkcell Süper Lig takımlarından Sivasspor, yeni sezon hazırlıklarını kulüp tesislerinde yaptığı idmanla sürdürdü.

Haberin Devamı

Sivasspor idmanından kareler...

Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde salonda fizik-kondisyona yönelik bir çalışma yapan kırmızı-beyazlı ekip, daha sonra dış sahada idman yaptı. İdman öncesinde, Uygun futbolcularını bir araya toplayarak kısa bir konuşma yaptı. Uygun, geçen sezonlarda yakalanan başarının devam etmesi için futbolcularına çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

Uygun, daha sonra futbolcularını saha etrafında düşük tempoda koşturdu. Futbolculara, koşu sırasında teknik direktör Uygun ve antrenörler Esat Karaberberoğlu, Sefer Yılmaz ve Toprak Kırtoğlu da eşlik etti.

UYGUN'UN “BARON” ADLI KANGAL CİNSİ KÖPEĞİ, İDMANA RENK KATTI

İdman yapılan sahaya getirilen, teknik direktör Bülent Uygun'un “Baron” adlı Kangal cinsi köpeği, idmana renk kattı.

Haberin Devamı

Köpeğinin Uluslararası Kangal Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenecek olan Kangal Köpeği yarışmasına hazırladığını ifade eden Uygun, hızlı bir oyuncu olan Fransız golcü Yannick Kamanan'a da “Kamanan hadi, hanginiz süratlisiniz” diyerek espri yaptı. Kamanan da köpeğe dönerek, “Günaydın” dedi.

Sivasspor, akşam saatlerinde yapacağı idmanla hazırlıklarını sürdürecek.

Bu arada, kırmızı-beyazlı ekibin İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan transfer ettiği genç orta saha oyuncusu Erman Kılıç ile İzmir'de 12 Haziran'da dizindeki küçük yırtık nedeniyle ameliyat edilen takım kaptanı Mehmet Yıldız da tesislere geldi. Mehmet ve Erman'ın önümüzdeki günlerde idmanlara çıkacağı ifade edildi.

NAMOCHİ İSTANBUL'DA

Teknik direktör Bülent Uygun, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, her şeyin gayet güzel gittiğini söyledi.

Yeni yapılan tesis binasında futbolcuların konakladığını, kendi imkanlarıyla güzel şekilde çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Uygun, takıma yeni katılan oyuncuların burada uyum sürecini daha iyi atlatabileceğini, kaynaşmanın sağlanacağını düşündükleri için ilk etap kamp çalışmasını kulüp tesislerinde, 6 Temmuz'dan itibaren de Hollanda'da kamp yapacaklarını, bu kampta yapacakları hazırlık maçlarıyla da yeni sezona en iyi şekilde hazırlanacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Prensipte anlaştıkları Tunuslu orta saha oyuncusu Hamed Namochi'nin İstanbul'a geldiğini, tam teşekküllü sağlık kontrolünden geçtikten sonra Namochi ile sözleşme imzalayacaklarını söyledi. Namochi'nin iyi bir oyuncu olduğunu anlatan Uygun, “İnşallah bize katkı sağlayan, bizim düşündüklerimizi en iyi şekilde yapan iyi bir orta saha oyuncusu kazandığımıza inanıyoruz. Çünkü ben onu 2 sene önce de izlemiştim, çok da beğendiğim bir futbolcuydu. Sivasspor camiasına hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Eski Trabzonsporlu Ömer Rıza ile de anlaştıklarını belirten Uygun, Ömer Rıza'nın da bugün İstanbul'da kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz ile görüşüp, imzayı atacağını söyledi.

Haberin Devamı

AGBETU CUMA GÜNÜ GELİYOR

Agbetu'nun transferi ile ilgili soru üzerine Uygun, Agbetu'nun ikinci lige düştüğü için Kocaelispor'da oynamak istemediğini kulübüne söylediğini, bu konuda da kulübünden anlayış beklediğini kendilerine ilettiğini söyledi. Agbetu konusunda opsiyonun Kocaelispor'da olduğunu, ancak ikinci lige düştüğü için bu opsiyonun kalktığını anlatan Uygun, Kocaelispor ile görüştüklerini ve belli ölçülerde anlaştıklarını, Agbetu'nun Cuma günü Türkiye'de olacağını ve kendilerine imzayı atacağını kaydetti.

Kadrodaki değişikliklerle ilgili Uygun, “Biz aslında iskeletimizi çok fazla bozmadık. Giden arkadaşlarımıza baktığımızda bir tek Bilica, takımımızda bütün maçlarda oynayan tek futbolcuydu. Tum da onunla aynı şekilde oynayan futbolcuydu” dedi.

Haberin Devamı

Özellikle önümüzdeki 2 sene için çok iyi yatırım yapan bir transfer politikası izlediklerini anlatan Uygun, Şampiyonlar Ligi'nde çok iyi mücadele eden ve futbol adına güzellikleri sunan bir Sivasspor oluşturmak için yeni sezonda kadroyu gençleştirmeyi tercih ettiklerini söyledi.

Balili, Kanfory Sylla ve Diallo gibi isimlerin mevcut kadro nedeniyle geçen sezon oyuna çok fazla katkı sağlamadığını belirten Uygun, takıma yeni katılan oyuncuların hepsinin forma giydikleri takımlarda en üst seviyede performans sergilediklerini, çok yetenekli oyuncular olduklarına inandığını söyledi.

“MECNUN OTYAKMAZ'A GÜVENİYORUM”

Uygun, Şampiyonlar Ligi ön eleme turu kuraları ile ilgili olarak da “Ben başkanımız Mecnun Otyakmaz'a güveniyorum. Dolayısıyla çekeceği kura çok önemli. İyi bir kura çekeceğini de biliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Sivasspor'un Avrupa'da 2. kez mücadele edeceğini anlatan Uygun, “Belki çok tecrübesiz ama, bizim kendi yapımız olan, Türk insanın kendi özelliği olan, hiçbir şeyden korkmadan, yüreklice, korkusuzca, futbol adına her şeyini sahaya verebilecek kadar ve onurlu mücadelesini sahada verebilecek kadar güzel insanlardan kurulu benim takımım. Dolayısıyla bize düşen görevi sahada en güzel şekilde yapacağız” dedi.

Uygun, “Başkandan ricamız var. Kalkıp da Arsenal'dı, Barcelona'ydı falan çekecek hali yok” diyerek espri yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!