Şikede iddianame tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Şikede iddianame tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2011 17:36

Şike soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, iddianameyi tamamladı.

Haberin Devamı

Savcı Mehmet Berk, iddianameyi yarın İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen’e sunacak. Seçen, yaklaşık 400 sayfalık iddianameyle ilgili yarın saat 13:30'da açıklama yapacak.

CUMHURBAŞKANI VETO ETTİ

İddianamede, şüphelilerin Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un değişikliğe uğramamış hali kapsamında cezalandırılmaları talep edildi.

'ÜÇ BÜYÜKLER'DEN VETOYA YORUM YOK

BİR NUMARA PEKER, İKİ NUMARA YILDIRIM
İddianamenin bir numaralı sanığı Giresunspor'un eski başkanı Olgun Peker.  31'i tutuklu 93 sanıklı şike iddianamesinde, Peker'le birlikte 3 Temmuz'dan bu yana tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da şike ve örgüt liderliğiyle suçlanıyor.

İki farklı örgütten bahsedildiği belirtilen iddianamede, bir örgütün lideri Olgun Peker olarak anlatılırken diğer örgütün yöneticisi olarak Aziz Yıldırım gösterildi.

Haberin Devamı

GÜMÜŞDAĞ DA ŞÜPHELİ
Şike iddianamesinde Futbol Federasyonu Başkanvekili Göksel Gümüşdağ da şüpheliler arasında bulunuyor.

GALATASARAY YOK
Öte yandan iddianamede, Galatasaray Kulübü ile ilgili herhangi bir  iddianın yer almadığı öğrenildi.

31 KİŞİ TUTUKLU
3 Temmuz sabahı başlatılan ve bir anda Türkiye'nin gündemini değiştiren operasyonda, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu birçok isim gözaltına alınırken, spor kamuoyunun yakından tanıdığı isimler de adliyede veya emniyette ifade verdi.

Tayfur Havutçu, Serdar Adalı, Bülent Uygun, Mecnun Otyakmaz, Cemil Turan, Ümit Karan, Korcan Çelikay, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Ahmet Çelebi, Sami Dinç, Yusuf Turanlı, Abdullah Başak, Bülent İbrahim İşcan, Tamer Yelkovan, Mehmet Yenice ve Ali Kıratlı da şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!