Şike davasında art arda itirazlar

Güncelleme Tarihi:

Şike davasında art arda itirazlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2012 11:39

'Futbolda şike' davasının savcısı, mahkemenin kararına itiraz etti. Savcı Ufuk Ermertcan'ın itirazının ardından öğlenden sonra Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan da itiraz geldi.

Haberin Devamı

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin şike davası ile ilgili kararına, duruşma savcısı Ufuk Ermertcan itiraz etti. Savcı Ufuk Ermertcan, kararı temyiz ettiğini belirten “süre tutum" (müddet-i muhafaza) dilekçesini mahkemeye sundu. Savcı Ermertcan, mahkemenin gerekçeli karardan sonra itirazının gerekçesini de belirteceğini kaydetti.

AZİZ YILDIRIM DA İTİRAZ ETTİ

Şike davasında “Örgüt kurmak, şike ve teşvik" suçlarından 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırılan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, karara itiraz etti.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin şike davası ile ilgili kararına, duruşma savcısı Ufuk Ermertcan’dan sonra Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’dan da itiraz geldi. Yıldırım’ın avukatı Abdullah Kaya, kararı temyiz ettiğini belirtir “süre tutum" (müddet-i muhafaza) dilekçesini mahkemeye sundu. Yıldırım’ın avukatları tarafından hazırlanan dilekçede, mahkemenin gerekçeli karardan sonra itirazlarının gerekçesini de belirteceklerini bildirdiler.

Haberin Devamı

SANIKLARDAN DA İTİRAZ

Savcının itirazına Aziz Yıldırım gibi diğer sanıklardan da mahkemenin kararına itiraz etti. Dava sonunda 7 ay 15 gün hapis cezası alan Futbolcu Ümit Karan’ın avukatı Ayhan Sağıroğlu da mahkemeye “süre tutum" dilekçesini sundu.

Sağıroğlu da, gerekçeli kararın ardından itirazlarının gerekçelerini sunacağını bildirdi. Kararda 1 yıl 6 ay 22 gün hapisle cezalandırılan Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın avukatı Serhat Çetin de mahkeme kararına itiraz etti. Avukat Savaş Adalet de, 1 yıl 3 ay hapis alan Kaleci Korcan Çelikay ile 1 yıl 15 gün hapisle cezalandırılan İskender Alın adına karara itiraz etti. Şike davasında 48 sanık ceza alırken 44 sanık ise beraat etmişti.

HÜRRİYET DÜNYASI KALEMLERİ YORUMLADI

YALÇIN DOĞAN (HÜRRİYET GAZETESİ YAZARI)
"
Savcının itiraz gerekçesinin ve mahkemenin hangi kararına itiraz ettiğini şu anda bilmiyoruz. Örneğin Aziz Yıldırım'ın tahliyesine mi itiraz ediyor? Ya da bazı beraat kararlarına mı itiraz ediyor? Bunlar belli değil. Savcının itirazlarını duyunca aklıma Hrant Dink davası kararı geldi. Orada da yargıçlar ile savcı arasında karara yönelik ciddi görüş farklılıkları doğmuştu. Aynı görüş farklılıklarını şike davasında görüyoruz. Tahliyeler sonucunda, 1 yıllık hapishane hayatına rağmen, buruk da olsa yaşanan bir sevinç var. O sevinç şimdi kursakta kalıyor. Yargının her kararı, sanıklar lehine de olsa, aleyhine de olsa toplumda derin izler yaratıyor."

YALÇIN BAYER (HÜRRİYET GAZETESİ YAZARI)
"Savcının başvurusu Türkiye'de yargının ne durumlara düşürüldüğünün belgesi sayılabilir. Yargımız darmaduman olmuş. Hukuk anlayışından uzaklaşılıyor. Üçüncü yargı paketi meclisten geçerken, savcının itirazı çok anlamlıdır. Siz yalnız futboldaki şike olaylarına bakmayın, belediyelerde olanlara belediye başkanlarının çektiklerine bakın."

Haberin Devamı

ERCAN SAATÇİ (HÜRRİYET GAZETESİ YAZARI)
"Sayın savcımızın itirazının gerekçesiyle ilgili tam bilgi yokken yorum yapmak doğru olmaz diye düşünüyorum. Umarım sayın savcı verilen cezaların çok olmasıyla ilgili de bir itirazda bulunmuştur."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!