Şike davası kararında 'tebliğ' krizi

Güncelleme Tarihi:

Şike davası kararında tebliğ krizi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2012 16:24

Yargıtay’a gönderilmeye hazırlanan şike davası gerekçeli kararı, mahkeme ve avukatlar arasındaki ‘tebliğ’ krizine takıldı. Mahkeme, gerekçeli kararı cd’ye kopyalayarak davanın taraflarına tebliğ etti. Ancak Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu’nun avukatları ‘tebliğ yasaya uygun yapılmadı’ gerekçesiyle iade etti. Avukatlar, CD’nin içerisindeki gerekçeli kararın imzasız word dosyası içinde olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ ın da aralarında bulunduğu 48 sanığın ceza aldığı şike davasının gerekçeli kararı 10 Ağustos’ta İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklandı.

Karar, açıklanmasının ardından davanın taraflarına tebliğ edilmeye başlandı. Ancak kararın tebliğ sırasında avukatlar ile mahkeme arasında ‘cd krizi’ yaşandı. Mahkeme, yasa gereği kararı avukatlara tek tek tebliğ etmeye başladı.

Mahkeme, kararı cd’ye kopyalayarak tebliğ etti. Ancak Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu’nun avukatları ‘tebliğ yasaya uygun yapılmadı’ gerekçesiyle iade etti. CD’nin içerisindeki gerekçeli kararın imzasız word dosyası içinde olduğunu belirten avukatlar, bu tebliği kabul etmediğini mahkemeye bildirdi. Bunun üzerine mahkeme, yaklaşık 600 sayfalık gerekçeli kararı fotokopi olarak çoğalttı. Sayfalarını tek tek imzalayan mahkeme, avukatlara gerekçeli kararı imzalı fotokopi olarak gönderecek. Gerekçeli kararın tebliğ edildiği avukatların, itiraz için 7 gün süresi bulunuyor. Tebliği ile başlayan 7 günlük süre içinde itirazını vermeyen avukat, bu hakkını kaybediyor.

Haberin Devamı

Dosyayı en kısa sürede Yargıtay’a göndermek isteyen mahkeme, avukatların CD içindeki tebliği kabul etmemesi ile zor durumda kaldı. Mahkemenin avukatların istediği şekilde imzalı tutanak şeklinde gerekçeli kararları hazırladığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!