Şike çetesi!

Perşembe günkü Milliyet Gazetesi'nde Tuncay Özkan kardeşimin ‘‘Şike çetesi’’ manşetli yazısını okudum.

Verilen resimler, isimler, yaptığım iş olarak yakından tanımış olduğum kardeşler. Ahlaki çelişkileri hiç yaşamamış bir adamım. Bu konuda antrenmanım da yok, pratiğim de... Güç, ona sahip olamayanlara hükmeder. Güçsüzler hileye başvururlar. Korkak da olurlar. Bir korkağın diğer bir korkağa tavsiyelerine kimse itibar etmez. En azından ben böyle bilirim. Eğer bu işler yapıldıysa ispat etme mecburiyeti de var. Çünkü ispat edilemeyen farklılıklar çok zor uzlaştırılır. Kimse de işin içinden çıkamaz.

Saklambaç oynayarak iyi adam olunmaz.
Kim, ne biliyorsa üstüne başına topladıklarını yere bıraksın isterim. Ayrıca pişmanlık partileri de düzenlemeyelim. Şeker ile sakarın aynı şeyler değil. Futbol hepimizin oyuncağı ise tadına acı katanları ayıralım.

BEKLEYİP GÖRECEĞİZ

Bu tür söylentiler şimdilere gelene kadar da epeyce oldu. Duyumlar aldık, ama yakalayamadık. Her geçilen gürültüye bir düğüm attık, unuttuk. Ama bu sefer ki, çok ciddi. Tuncay Özkan, doğruysa büyük bir gazetecilik örneği göstermiş. Yok öyle değilse, EYVAH. Sürüncemede kalır, dibine varılmazsa kötü kere kötü. Çünkü karmaşık düşünceler her zaman risk taşır. Bir de unutmamak gerekir ki, yanlış inançlarından kurtulmak isteyenler daima başkalarını suçlarlar. Neler neler olacak? Bekleyip göreceğiz.

Tehlikeli bir silah çekildi. Yek silah insanı vurmaz. Adam adamı silah aracılığıyla vurur. Tuncay kardeş silahı almış, ateş de etmiş. Hedefi buldu mu? Yoksa ıskaladı mı? Zaman yalan söylemez. Onu da bekleyip göreceğiz.
Yazarın Tüm Yazıları