Şikayet etme, izah da etme

Siyah limuzin bir sağa, bir sola yalpa vurarak anayola hızla girdi, dev meşenin gövdesiyle kucaklaştı. Polis devriye arabası son çeyrek saatte izlediği lüks Ford’un içindekilerin şipşak aşk için motele girmesini bekliyorlardı.

Haberin Devamı

Direksiyonda kır saçlı adam gibi yanındaki sarışın güzelin haylice alkol tükettikleri belliydi. Polis sürücüden ehliyetini isterken adını sordu. Direksiyona yığılmış adam ‘’Henry Ford II’’diye yanıt verdi. Bu kimlik ehliyetteki adını onaylıyordu. Lüks Ford’un sürücüsü dünyanın en büyük otomobil şirketlerinin sahibi idi. Ford kızı yaşındaki sarışınla sevişmek için kent dışındaki motele geliyordu.Telaşlanan polis telsizle ambulans isterken paparazziler çıka geldi.

Birisi "Bay Ford, eşiniz kumral, yanınızdaki sarışın neyiniz oluyor?" diye laf atınca multümilyarder "Şikayet etme, izah da etme" dedi. Bu dört kelime akabinde pop kültürünün temel taşı oldu.

Rakam cümbüşündeki Amerika’da otelinden otomobile her yıl 1,9 milyar ziyaretçiye hizmet veren yan sanayiler ülke ekonomisinin can damarı.

Haberin Devamı

‘Otel-motel’ deyip geçmek mümkün değil. Trajik olayların oran çoğunluğunda otel ve moteller başı çekiyor. Ağabeyi J.F.K.’in suikastini takiben başkanlık yarışına giren Robert F. Kennedy bir Filistin’linin kurşunlarına hedef olarak yaşamını yitirdi. R.F.K.bir motel balkonunda seçim konuşması yapıyordu. Siyahi lideri M.Luther King Memphis’de bir motelde aynı yıl ırkçı saldırısına kurban gitti.

Seks yıldızı Anne Nicole Smith 2007 Şubat’ında Miami’de Hard Rock Oteli’nde kloral hidrat ilacını aldıktan sonra hayatını kaybetti. En ünlü sarışın Marilyn Monroe’da Anne Nicole’ın kullandığı ilaçtan öldü.

Eğlence alemi şöhretlerinin gözde oteli Hollywood’da Şato Marmont. Jim Morrison, Doors grubu, esrar partilerindan sonra Şato içinde motosiklet turlarını gösteriye çevirdiler. Ünlü aktör-komedyen John Belushi Şato’da pop yıldızı Whitney Houston Beverly Hills otelinde eroin dozajını kaçırıp can verdiler.

Zirvedeki rock grubu Eagles milyonlarca satan 'Hotel California'yı plağa dökerken Şato’da kalıyordu. Sürekli kavga eden müzisyenler çoğu zaman hınçlarını otel mobilyalarından aldılar. 1979 Ekim’inde dönemin rock kraliçesi, eroinman Janet Joplin Los Angeles’te Landmark Oteli’nde geceyarısı sigara almaya giderken krize girdi. 24 yaşındaki Janet ambulans geldiğinde can vermişti.

Haberin Devamı

Otel ve trajedi ikilemin en tipik örneği punk- rock’çu Sid Vicious ile sevgilisi Nancy Spungen iflah olmaz aşkları idi. İngiliz punk’çı Nancy’yle New York’ta Chelsea Otel’de kalıyorlardı. 1979 Şubat’ında Sid sevgilisini karnından bıçaklayarak öldürdü. Yarıçıplak Nancy banyoda kanlar içinde bulundu. Punk’çı Sid polise "Çok uçuyordum, öldürüp öldürmediğimi bilmiyorum" dedi. Sid daha sonra bilinçli olarak eroin yüklemesi yapıp intihar etti. Annesi pantolon cebinde ‘Elveda’ başlıklı bir intihar notu buldu. 21 yaşında ölen Sid "Nancy ile birlikte bir ölüm anlaşması yaptık. O ahdini yerine getirdi sıra bende. Beni sevgilimle gömün. Deri montumu, blucinimi, çizmelerimi yanımıza koyun" diye vasiyette bulundu. Sid Hristiyan, Nancy Yahudi idi. Vasiyet yerine getirilmedi.

Yazarın Tüm Yazıları