Siirt Tanıtım Derneği’nden Açıklama

Güncelleme Tarihi:

Siirt Tanıtım Derneği’nden Açıklama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2015 10:21

SİİRT ÜRÜNLERİ TANITIM DERNEĞİ BAŞKANI VEHİP EMRAH SİİRT'İ SON DURAK OLMADIĞINI AKSİNE 4 ÜLKEYLE YAKIN SINIRLARI BULUNAN BİR OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ DURUMUNDA GELİŞEBİLECEĞİNİ AKTARDI

Siirt Ürünleri Tanıtım Derneği Başkanı Vehip Emrah, Siirt’in son durak bir il olmadığını belirterek, aksine 4 ülkeye yakın sınırları bulunan ve Allah tarafından zenginlik bahşedilen bir kent olduğunu söyledi.
Siirt Ürünleri Tanıtım Derneği’nce basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Vehip Emrah, Siirt’in yer altı kaynakları ve yer üstü değerleriyle çok zengin ve kendi kendine yetebilen bir il olduğunu, yeter ki bu halkın değerlerini bilip çözüm yollarının zorlanması gerektiğini söyledi. Siirt fıstığının iç piyasada olduğu gibi Avrupa ve Asya piyasasında önemli bir üne sahip olduğuna dikkat çeken Emrah, “Büryan kebabı bugün 15 şehirde Siirt etiketi altında çıkarılıp satılıyor. Bu sebeple bu zenginliklerimiz varken bunları tanıyıp bunları ön plana çıkaracak, TBMM’de bu konuda fikir üretip projeler hazırlayacak insanlara ihtiyacımız var. Önümüzdeki dönemde 100 kilometre kare fıstık projesi planlıyorum. Fıstık ormanı oluşturarak fıstık üretimi birkaç katına çıkarabiliriz bu potansiyelimiz var. Aynı zamanda sumak, menengiç kahvesi, zikzik narı ve suyu, reçel, pekmez, pestil, kurum üzüm gibi değerli ve lezzetli ürünlerimiz var. Bunların üretimlerinin artırılması ve pazar sorununun çözümü için çalışacağız. Ayrıca bakır madenlerimiz var. Bin kişilik kapasiteyi 5 bine çıkarmak için elimizi taşın altına koyacağız. Aynı şekilde Pervari mermer yatakları ve 7 nehrimiz boşa akıyor. Siirt’te her zaman siyasiler tarafından çok kullanılan bir terim var ’son durak tabiri’ bizce bu doğru değil. Aksine ben 81 ili gezmiş bir seyyah olarak şunu söylüyorum; Siirt son durak değil, 4 ülkeye yakın sınırları bulunan ve Allah tarafından zenginlikler bahşedilen bir kenttir. İyi değerlendirilirse Siirt’in kalkınabilir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!