‘Sihirli Flüt’e altın madalya

Güncelleme Tarihi:

‘Sihirli Flüt’e altın madalya
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2017 14:51

'Sihirli Flüt’ unvanlı ünlü Türk flüt virtüözü Şefika Kutluer, Slovakya Dışişleri ve AB İlişkileri Bakanlığı tarafından ‘Slovakya Cumhuriyeti Altın Devlet Şeref Madalyası’na layık görüldü.

Haberin Devamı

Slovakya kültürünün dünya çapında tanınmasına yardımcı olduğu için bu nişana layık görülen Şefika Kutluer, Ankara Palas’ta düzenlenen Slovakya Milli Günü’nde, Büyükelçi Anna Turenicova’nın elinden madalyasını aldı.Büyükelçi Turenicova, Şefika Kutluer’le ilgili olarak “Slovakya Dışişleri Bakanı Miroslav Lajcak’ın olağanüstü sanatsal yeteneği ve eşsiz performansları nedeniyle altın madalya ödülü için seçtiği Şefika Kutluer, yalnızca Türk değil uluslararası dinleyiciler için de bir ikon olarak nitelenebilir” dedi.

GERÇEKTEN ÇOK ŞANSLIYIM

Şefika Kutluer ise, “Gerçekten çok şanslıyım. Bütün hayatım boyunca dostluk, armoni ve sevginin mesajını müziğin gücüyle yaymaya çalıştım. Dünya insanları arasında sevgi ve barış köprüleri kurmaya çabaladım. Güzel dünyamızda sevgi, barış ve armoniye ihtiyaç var. Sevgi ve barışın bütün dünyada hakim olması dileğiyle” diye konuştu. 

DÜNYA ÇAPINDA 17 ALBÜMÜ VAR

Haberin Devamı

Dünya çapında dağıtımda 17 albümü olan Şefika Kutluer, bu albümlerin birçoğunu Slovakya’da ve Slovak müzisyenler ve teknik adamları ile hazırladı. Kutluer önceki yıllarda; ‘İtalyan Devlet Nişanı’, ‘Avusturya Cumhuriyeti Altın Liyakat Nişanı’ ve ‘Kazakistan Devlet Kültür Nişanı’nı almıştı. Şefika Kutluer, Slovakya Milli Günü’nde dinleti sundu.

BAKMADAN GEÇME!