Sigarasız şirket Folkart'a özel teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Sigarasız şirket Folkarta özel teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2018 12:05

Sigarasız şirket Folkart'a özel teşekkür

Haberin Devamı

TÜRKİYE Sigarayla Savaş Derneği (TSDD) tarafından her yıl düzenlenen 'İnsanlığın Gerçek Dostları' ödül töreninde Folkart, 'Sigarasız Şirket' olması nedeniyle teşekkür ödülü aldı.

Türkiye Sigarayla Savaş Derneği tarafından bu yıl 19'uncusu gerçekleştirilen ve yıl içerisinde sigarayla savaşa destek olan kişi ile kurumlara verilen 'İnsanlığın Gerçek Dostları Ödülleri' töreni İstanbul'da gerçekleştirildi. 2016 yılında 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü itibariyle 'Sigarasız Şirket' olan Folkart, sigarayla savaşı nedeniyle 'Özel Teşekkür' ödülüne layık görüldü.

Folkart adına ödülü alan Folkart Kurumsal İletişim Müdürü Deniz Gökşen, "2015 yılından itibaren şirket çalışanlarımızın sigarayı bırakması için çalışmalar başlattık. Yönetim Kurulu Başkanımız Mesut Sancak'ın öncülüğünde; 2016 yılında 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü itibariyle tüm personelimizin sigarayı bırakması ile 'Sigarasız Şirket' olduk. İnsan Kaynaklarımız işe alım görüşmelerinde adaylara öncelikle sigara içip içmediklerini sordu. Sigarasız şirket olarak, böylesine anlamlı bir ödüle değer bulunmak bizim için çok anlamlı" dedi.

ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLENLER

Ödül töreninde 'Bana Dumansız Hayatı Anlat' isimli fotoğraf yarışmasının kazananları, ödüllerini eski AB Bakanı Egemen Bağış ve TSDD Başkanı Dr. Mustafa Aydın'ın elinden aldı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, sigaraya karşı kararlı tutumu nedeniyle ödüllendirilirken, ödülü Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş aldı. İlçe sınırları içinde sigaraya karşı yürüttüğü kapsamlı mücadele nedeniyle ödüle değer bulunan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in ödülünü Önder Kırmır alırken, sigarayı bırakan personeline fazladan yıllık izin veren ve sponsor olduğu etkinliklerde sigara içilmesine izin vermeyen Johnson & Johnson Genel Müdürü Murat Mutlu da ödüle layık görüldü. Sigaranın akciğer kanserine etkisi konulu tez çalışmasıyla ödül alan İrem Büyük'ten başka, sigara içilen mekanlarda sahne almayı reddeden sanatçı Emrah Erdoğan da 'İnsanlığın Gerçek Dostları' ödülünün sahibi oldu. TSSD Özel Ödülü ise, ampute edilen sincap Karamel için gösterdiği çabayla tüm dünyada ses getiren bilgisayar mühendisi Tayfun Demir'e verildi.

Ayrıca ÇEVKO Vakfı Başkanı Yaşar Atilla, program sunucusu Dr. Halit Yerebakan, verdiği sigara karşıtı seminerlerle bilinen TSSD İcra Kurulu Üyesi Gözde Özdemir ve TSSD Konya Şube Başkanı Kadir Dikici de teşekkür ödüllerine layık görüldü.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!