Şiddete karşı gönüllü eczaneler aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Şiddete karşı gönüllü eczaneler aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 14:23

ODTÜ’lü 10 öğrenci, şiddet mağduru olan ve sessiz kalan kadınların ilk adreslerinin mahalle eczaneleri olduğunu tespit etmelerinin ardından ‘Kız Başına’ adını verdikleri bir kampanya başlattı. Öğrenciler, Ankara’daki eczaneleri tek tek gezip, hazırladıkları bilgi broşürlerini dağıtarak farkındalık yaratmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde(ODTÜ) eğitim gören 10 öğrenci, şiddete maruz kalan kadınlar için herekete geçti.
Görsel İşitsel Sistemler Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde(GİSAM) özel bir araştırma yapan ODTÜ’lüler, Türkiye’de şiddete uğramasına karşın ALO 183 Acil Yardım Hattı’na, emniyete veya sivil toplum kuruluşlarına başvurmayan kadınların ilk yardım aldığı yeri araştırdı.
Özellikle büyük şehirlerde şiddet mağduru olan ve sessiz kalan kadınların ilk durağının mahalle eczaneleri olduğunu tespit eden üniversiteliler, ODTÜ Müzik ve Güzel Sanatlar Bölümü öğretim üyesi Yeşim Çaplı önderliğinde ‘Kız Başına’ ismini verdikleri bir kampanya başlattı. Hazırladıkları bilgi broşürlerini Ankara’daki eczanelere dağıtmaya başlayan ODTÜ’lü öğrenciler, çalışmanın diğer illere de yayılmasını hedefliyor. ‘Kız Başına’ projesiyle ilgili Hürriyet Ankara’ya konuşan ekip lideri Melike Bal, şunları söyledi:

Haberin Devamı

REHBER NİTELİĞİNDE

“Araştırmamız sonunda şiddete uğrayan ve sessiz kalan kadınların büyük şehirlerdeki ortak noktalarının başında eczanelerin geldiğini tespit ettik. Kimi zaman konuşup rahatlamak, kimi zaman da yaralarını sarmak için herkesten kaçsalar da eczanelere geliyorlar. Biz de bu mağdur kadınlara yol gösteren, rehber niteliğinde bir broşür hazırladık, ücretsiz olarak eczanelere bırakıyoruz.

Şiddete karşı gönüllü eczaneler aranıyor

MOTİVASYON SAĞLIYOR

Sosyal medyada kadınlara yönelik nefret söylemlerini azaltmak ve kadınların başarılarına dikkat çekmek için de bir çalışmamız var. #KIZBAŞINA etiketiyle sosyal medyada paylaşım yapan kadınlar arasında özel bir yarışma düzenledik. Bu etiketle yapamazsın denilenleri yapan kadınların başarıları diğerlerine de motivasyon sağlıyor.”

HEDEF 100 MAHALLE

İlk olarak Ankara’daki eczanelere ulaşan gençler, Ankara Eczacılar Odası'nın da desteğiyle kampayanın yayılmasına katkı sağlayacak gönüllü eczacılar arıyor. ‘100 Gönüllü Eczacı Aranıyor’ sloganıyla sosyal medyada kampanya başlatan gençler, Ankara’nın ardından farklı illerde toplamda 100 ayrı mahalleden eczacıya ulaşmayı amaçlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!