'Şiddet Yasası' da durduramadı

Güncelleme Tarihi:

Şiddet Yasası da durduramadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2012 12:27

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair çıkarılan kanun ve daha sonra yapılan değişikliklerin yürürlüğe girmesinin ardından futbol tribünlerinde yaşanan olayların ve buna bağlı olarak kulüplere verilen cezaların bu sene azalacağı yönündeki beklentiler, istenilen düzeyde sonuç vermedi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar nedeniyle Trabzonspor'a 2 maç seyircisiz oynama cezası vermesiyle birlikte, Süper Lig kulüplerinin bu sezon seyircisiz oynayacağı maç sayısı 12'ye çıkacak. Spor Toto Süper Lig kulüpleri, henüz normal sezon tamamlanmadan ve “Spor Toto Süper Final” maçları oynanmadan, şimdiye kadar 10 maçı cezaları nedeniyle kadın ve çocuk taraftarlar önünde yaptılar.
Trabzonspor'un cezasının uygulanmasının ardından, Süper Lig kulüplerinin aldığı cezalar geçtiğimiz sezonki aynı kategorideki ceza sayısıyla eşitlenecek.

Süper Lig'de henüz normal sezon tamamlanmadan takımlar 10 maçı seyircisiz oynamak zorunda kaldılar. Geçen sezon ile bu sezon arasında alınan seyircisiz oynama cezaları bakımından bir fark oluşmazken, tek fark seyircisiz maçları kadın ve çocukların izlemesi oldu.

Bu sezon rekor Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta

Geçtiğimiz sezon 2 maçını seyircisiz oynayan Fenerbahçe, bu sezon ise tam 3 karşılaşmada cezası nedeniyle karşılaşmalarını kadın ve 12 yaşından küçük çocuklar önünde oynadı. Tıpkı Fenerbahçe gibi Beşiktaş da bu sezon 3 maçını, kadın ve 12 yaşından küçük çocuklar önünde oynamak zorunda kaldı.

Galatasaray ve Kardemir Karabükspor karşılaşmalarında cezalı olan Bursaspor ise bu sezon 2 maçını kadın ve 12 yaşından küçük çocuklar önünde oynayarak Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı takip etti.

Son 2 sezonda seyircisiz oynanan maçlar şöyle:

2010-11:
1. Hafta: Ankaragücü–Trabzonspor, Fenerbahçe–Antalyaspor
3. Hafta: Ankaragücü–Kayserispor, Fenerbahçe–Manisaspor
8. Hafta: Gaziantepspor–Bucaspor
16. Hafta: Bursaspor–Kasımpaşa
17. Hafta: Beşiktaş–Gaziantepspor
21. Hafta: Ankaragücü–Beşiktaş
25. Hafta: Trabzonspor–Kasımpaşa (Trabzonspor'un cezası nedeniyle İzmit'te oynandı)
28. Hafta: Galatasaray–Trabazonspor
34. Hafta: Galatasaray–Konyaspor, Bursaspor–Gençlerbirliği (Bursaspor'un cezası nedeniyle Eskişehir'de oynandı)

Ziraat Türkiye Kupası:
Beşiktaş–Gaziantepspor, Beşiktaş–Konya Torku Şekerspor (Beşiktaş'ın cezası nedeniyle karşılaşma Antalya'da oynandı), Bursaspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor

2011-12 sezonunda seyircisiz oynama cezası uygulanan ancak kadın ve çocukların ücretsiz izleyebildiği karşılaşmalar ise şöyle:

1. Hafta: Fenerbahçe–Orduspor
3. Hafta: Fenerbahçe–Manisaspor
13. Hafta: Beşiktaş–Orduspor (Maç Antalya'da oynandı)
23. Hafta: Bursaspor–Galatasaray, Ankaragücü – Trabzonspor
24. Hafta: Beşiktaş–Mersin İdmanyurdu
27. Hafta: Fenerbahçe–Sivasspor
29. Hafta: Bursaspor–Kardemir Karabükspor, Beşiktaş–Trabzonspor
32. Hafta: Fenerbahçe–Bursaspor
Ziraat Türkiye Kupası: Fenerbahçe-Samsunspor, Beşiktaş–Gaziantep Büyükşehir Belediyespor

(Not: Trabzonspor'un aldığı 2 maç seyircisiz oynama cezası da eklendiğinde bu sezon cezalı oynanan mücadele sayısı 12'ye çıkacak)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!