Sıcak hava Marmaris'i kavurdu

Güncelleme Tarihi:

Sıcak hava Marmarisi kavurdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2016 09:43

Sıcak hava Marmaris'i kavurdu

Haberin Devamı

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), (DHA) - MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, güneş altındaki hava sıcaklığı 41 dereyeci bulurken; bunalan tatilciler ise çareyi plaj, otel havuzu ile su parklarına akın etmekte buldu. Deniz ve güneşin tadını çıkaran tatilciler, renkli görüntüler sergiledi.
Ülkenin gözde turizm merkezlerinden Marmaris'te yüksek nemle artan sıcak hava bunalttı. Caddelere konumlandırılmış elektronik termometreler 41 dereceyi gösterirken, güneş altında hissedilen sıcaklık 45 dereceyi buldu. Aniden bastıran kavurucu sıcaklardan bunalan vatandaş ve turistler, sabahın erken saatlerinde plajları doldurdu. Plajda şemsiye altında güneşten korunmaya çalışanlar, serinlemek için sık aralıklarla denize girdi. Şezlonglarını denize çeken turistler, esintiyle serinlemeye çalıştı. Kimi tatilciler su sporlarında heyecan aradı. Birbirinden güzel Arap, Hollandalı, Alman, İsveç ve Ukraynalı güzeller, bronzlaşmak için plajda sereserpe uzandı. İlçe merkezinden turistik İçmeler Mahallesi'ne kadar uzanan mavi bayraklı plajlarda, turistler renkli görüntüler oluşturdu. Su parkları ve otel havuzları plajları aratmayacak kalabalıklara sahne oldu. Çocuklarıyla gelen turistler, kaydırak, su yılanı ve hamburger gibi su parklarındaki aktivitelerle eğlendi.
Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, sıcaklıkların hafta sonu boyunca yüksek nemle birlikte etkili olacağını bildirdi. İlçe Sağlık Grup Başkanlığı yetkilileri ise zorunlu olmadıkça güneşte kalınmaması, saat 11.00-16.00 arası dışarı çıkılmaması konusunda vatandaşı uyardı. Devlet, özel hastane ve polikliniklere kaldırılan dördü yaşlı yabancı turist olmak üzere, 17 kişi güneş çarpması nedeniyle tedavi edilerek taburcu edildi.
MARMARİS ÇOK GÜZEL
İki yıldır Marmaris'e geldiğini söyleyen üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Agnes Daniel, "Marmaris çok hoş. Doğası ve denizi güzel olduğu için burada ikinci kez tatilimi geçiriyorum" dedi.
Ukraynalı Yeketarina John da, "Burada tatilde olmaktan mutluluk duyuyorum. Marmaris çok güzel" diye konuştu. Su sporları yapan Lübnanlı bir öğrenci de İngilizce olarak "çok güzel" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!