Shopping Fest’e görkemli gala

Güncelleme Tarihi:

Shopping Fest’e görkemli gala
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 17:09

Ankara’yı alışveriş cennetine dönüştürerek, alışverişin de marka şehri haline getirecek olan “Ankara Shopping Fest 2012”nin tanıtımı, Cumhurrbaşkanı Abdullah Gül’ün de katıldığı gala gecesi ile yapıldı.

Haberin Devamı

BAŞKENT’i “Alışverişin yeni cenneti” sloganıyla 8 Haziran - 1 Temmuz arasında saracak Ankara Shopping Fest, Sheraton Otel’de gerçekleştirilen görkemli gala gecesi ile tanıtıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Ankara Ticaret Odası tarafından düzenlenecek festival, Antares Alışveriş Merkezi’nde başlayacak ve festival süresince, alışveriş merkezleri ile cadde mağazalarında özel indirim ve kampanyalarla sürecek. Festivalin gala gecesine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanı sıra, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, ATO Başkanı Salih Bezci, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve festivalin yüzü Hollandalı manken Doutzen Krues ile Safiye Soyman, Faik Öztürk, Alişan, Yusuf Güney, İsmail Türüt ve Sinan Özen’in de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı.

Haberin Devamı

Sokak defilelerine

tanık olacağız

 

Galada festival hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Ankara Türkiye’nin başkenti. Bundan daha büyük bir marka olmaz. Bu markayı harekete geçirmek gerekiyor” dedi. Festival süresince Ankara’nın alışveriş ve kültür merkezi haline dönüşeceğini belirten ATO Başkanı Salih Bezci, “Vatandaşlarımız ve Ankara’ya gelen turistler, indirimli alışveriş yapma imkanı bulacak, caddelere ve sokak defilelerine tanık olacak” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise festival ile Ankara’nın sanayide ve ticarette artık bir numara olduğunu belirtirken, Ankara Valisi Alaattin Yüksel Ankara’ya yeni şeyler yapılması gerektiğini söyleyerek, “Ankara uluslararası bir festivalle buluşuyor” dedi.

 

Başkent’ten büyük bir marka olmaz

 

ANKARA Alışveriş Festivali’nin açılış galasına katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara’da Valilik, belediye ve bütün kuruluşların birleşerek yeni bir rüzgar estirmek için hazır olduğunu belirten Gül, “Ankara Türkiye’nin başkenti. Bundan daha büyük bir marka olmaz. Bu markayı harekete geçirmek gerekiyor” dedi. Gül, Türkiye’nin Ankara’dan idare edildiğini, önemli stratejik kararların burada alındığını vurgulayarak, Ankara’yı daha güçlü yapmak için Ankaralılara iş düştüğünü söyledi. Resmi kuruluşların Ankara’da olduğunu, kentte 16 üniversite, 200 binin üzerinde üniversite öğrencisi, büyük savunma sanayisi ve özel sektör kuruluşları olduğunu belirten Gül, “Böyle bir Ankara’da ticareti daha canlandırmak ve yabancıların uğrak yeri haline getirmek gerekiyor. Hep beraber, el birliği içinde organize ettiğiniz alışveriş festivalinin bu işlevi en güzel şekilde yapacağına inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

 

Festivalin hedefi 1 milyon turist

 

ANKARA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci Ankara’da ilk defa gerçekleştirilecek bu festival ile Başkent’in cazibesini artırmanın ilk adımını attıklarını belirtti. Bezci, Festival boyunca Ankara’nın bir alışveriş, eğlence ve kültür merkezine döneceğini ifade etti. Ankaralıların ve şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin 24 gün boyunca yüzde 50’ye varan oranlarda indirimli alışveriş yapma imkanı bulacaklarını belirten Bezci, festival boyunca Ankara’da bulunanların caddelere ve sokak defilelerine, eğlencelere tanık olacağını kaydetti. Bezci, 24 günde 28 konser organize edileceğini, alışveriş merkezleri, Siteler, Kale ve Kızılay’da otel ve restoranlarda, caddelere canlılık geleceğini belirtti. Bezci, “Türkiye’nin yeni alışveriş cenneti’ sloganıyla tanıtımı yapılan festivalin ilk yıl için hedefi 1 milyon turist, 3,6 lira ciro” dedi. 5 yıl sonrası için hedefin 5 milyar dolarlık bir ekonomi ve 5 milyon turist olduğunu açıklayan Bezci, “Bu hedefe ulaşmak için Ankara’ya 5 simge bina kazandırmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

 

Kaliteyi nakde çevirmenin zamanı

 

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek Ankara’nın yaşam kalitesinin her gün daha yükseldiğini anlattı. Gökçek, “Marka şehir Ankaramızın bu yaşam kalitesini artık nakite çevirme zamanı gelmiştir” dedi.

Gökçek, Shopping Fest’e ilişkin istatistiki bilgiler de vererek, şunları söyledi:

“45 ayrı noktada 990 ses düzeni, 990 sahne, 990 sunucu, 50 bin kişi kapasiteli 27 büyük sahne sistemi kurulacak, 5 bin 343 etkinlik yapılacak, 381 özel gösteri yapılacak, 27 konser verilecek, 6 güzergahta dev kortejler gerçekleşecek, 357 personel aracı ve 5 bin personel hizmet verecek.”

 

Türk kadınları da çok güzel

 

SHOPPING Fest’in tanıtım yüzü dünyaca ünlü manken Doutzen Kroes düzenlenen basın toplantısında, Türkiye’de bulunmaktan ve Ankara Shopping Fest’in yüzü olmaktan çok heyecan duyduğunu belirterek, “Umuyorum ki bu festival dünyanın en iyi festivallerinden biri olacak” dedi. Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kroes, festivalde alışveriş imkanı olursa ne alacağı sorusuna, “Gece kıyafetlerini seviyorum. Onun için elbise alırdım” cevabını verdi. “Güzelliğinizi neye borçlusunuz?” şeklindeki soru için, “Bugün bakım ve makyaj için fazla zaman harcadık. Normalde böyle değilim” cevabını veren, Kroes, Türk modasına ilişkin bir soru için “Türk modasının çok modern olduğunu düşünüyorum. Çok güzel renkler kullanıyorlar” dedi. Türk erkeklerini nasıl bulduğuna ilişkin soruya da “Çok yakışıklı” bulduğunu belirterek, “Türk kadınlarının da çok güzel olduğunu düşünüyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!