Şeytan yaralandı

Güncelleme Tarihi:

Şeytan yaralandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2011 10:17

İngiltere Premier League'in 35. haftasında, lider Manchester United, deplasmanda Arsenal'a 1-0 yenilerek şampiyonluk yarışında yara aldı.

Haberin Devamı

Ligde son 3 haftada 7 puan kaybeden ve şampiyonluk hedefinden uzaklaşan Arsenal, Emirates Stadı'nda Manchester United'ı ağırladı. İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmayı 56. dakikada Ramsey'in attığı golle Londra ekibi 1-0 kazandı.

Bu sezon sahasında hiç yenilmeyen ve Arsenal karşısında 4. deplasman mağlubiyetini alan “Kırmızı Şeytanlar” 73 puanda kalırken, “Topçular” 67 puana yükseldi.

Lige çok iyi bir başlangıç yapan, ancak üst üste kaybettiği puanlarla zirve yarışında gerilerde kalan son şampiyon Chelsea, Manchester United'ın puan kaybettiği haftada Tottenham Hotspur'u 2-1 yenerek şampiyonlukta daha da iddialı hale geldi.

Tottenham Hotspur'un 16. dakikada Sandro ile attığı gole, 45. dakikada Lampard ve 89. dakikada Kalou ile karşılık veren Chelsea, ligin bitimine 3 hafta kala Manchester United ile arasındaki puan farkını 3'e düşürdü.
Chelsea ve Manchester United, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde eşleşmiş ve tur atlayan taraf “Kırmızı Şeytanlar” olmuştu. İki takım bu kez şampiyonluk için büyük önem taşıyan maçta, Old Trafford Stadı'nda pazar günü karşı karşıya gelecekler.

Geçen hafta Birmingham City'yi 5-0 yenen Liverpool, bu hafta da Newcastle United'ı 3-0 gibi net bir skorla geçti. Birmingham City maçında “hat-trick” yapan Maxi Rodriguez bu maçta da gol atarken, “Kırmızılar”ın diğer gollerini penaltıdan Kuyt ve Luis Suarez kaydetti.

Manchester City, ligde son sırada yer alan West Ham United'ı Nigel de Jong ve Zabaleta'nın golleriyle 2-1 yendi. Londra ekibinin tek golünü Demba Ba attı.

Ligde 35. hafta maçlarında alınan diğer sonuçlar şöyle:

Birmingham City-Wolverhampton Wanderers : 1-1
Blackburn Rovers-Bolton Wanderers : 1-0
Blackpool-Stoke City : 0-0
Sunderland-Fulham : 0-3
West Bromwich Albion-Aston Villa : 2-1
Wigan Athletic-Everton : 1-1

GOL KRALLIĞI YARIŞI

Gol krallığı yarışında Manchester Unitedlı Dimitar Berbatov, 21 golle ilk sırada yer alıyor.

Bu futbolcuyu 19 golle Carlos Tevez (Manchester City), 15 golle Robin van Persie (Arsenal) ve Darren Bent (Aston Villa), 14 golle Peter Odemwingie (West Bromwich Albion), 13 golle Florent Malouda (Chelsea) ve Andy Carroll (Liverpool), 12 golle Clint Dempsey (Fulham), Dirk Kuyt (Liverpool), Javier Hernandez (Manchester United), Kevin Nolan (Newcastle United) ve Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur) izliyor.

36. HAFTA

7 Mayıs Cumartesi: Aston Villa-Wigan, Bolton-Sunderland, Everton-Manchester City, Newcastle-Birmingham, West Ham-Blackburn, Tottenham-Blackpool

8 Mayıs Pazar: Wolverhampton-West Bromwich, Stoke-Arsenal, Manchester United-Chelsea

PUAN DURUMU

Haberin Devamı

Şeytan yaralandı
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!