Şeytan adam

Güncelleme Tarihi:

Şeytan adam
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 1999 00:00

Sanlı SARIALİOĞLU
Haberin Devamı

Toshack renkli adamdı, değişik adamdı. Doğruları vardı, yanlışları vardı. Her lafı, her hareketi olaydı. Gidişi de olay oldu. Şanına (!) yaraşır bir biçimde el salladı. Gidişine sevinenler de var, üzülenler de.

Ben, sezon ortasında teknik direktör değişikliğine karşıyım. Ancak ToshackBeşiktaş göndermedi; gemiyi Galli terketti. Şimdi düşünüyorum, bu Toshack gerçekten şeytanın ta kendisiymiş. Yöneticilerine hakaret etti, futbolcularını aşağıladı, takımı çorbaya çevirdi. (Hasta babama gidiyorum) dedi, Real Madrid'le masaya oturdu. Televizyonlarda soytarıyı oynadı, herkese saldırdı. Demek ki, herşeyi planlı programlı yapmış. Kendisini kovdurmak, böylece 600 bin dolar vermekten kurtulmak istemiş. Üstelik kovulsa 300 bin dolar da açıktan cebe indirecekti. Helal olsun Toshack, sen ne cinmişsin de bizim haberimiz yokmuş.

Beşiktaş'tan milyon dolarları götürdü, yabancı transferini mükemmel (!) organize etti, Swiss Otel'de krallar gibi yaşadı... Ve sonra ver elini İspanya. Oh, gel keyfim gel, var mı böyle çiftlik? Ohen ve Sellami'yi transfer ederek Beşiktaş'ın 7 milyon dolarını hiç eden, takımı güçsüz bırakan bu adam, Beşiktaş taraftarını nasıl da kazıkladı. O taraftar Toshack'ı en kötü günlerde bile bağrına bastı. Çirkin Galli, saniyede bu sevgiyi, bu vefayı elinin tersiyle itti. Yolun açık olsun Toshack, sakın bir daha da bu taraflara uğrama.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Toshack gitti, şimdi ne olacak? Bursaspor maçından önce kameraların karşısında söyledim, maçtan sonraki yazımda da kısa olarak belirttim. Sezon sonuna kadar Kadir-Fuat ikilisinin başına birini getirmek saçmalık olur. Alışılmış bir düzen, bir sistem var. Yönetim, yabancı teknik direktör düşünüyormuş. Gelen yabancı, Beşiktaş'ı, Türk futbolunu ne bilir, ne tanır. Şu anda gelen yabancı sadece köstek olur.

Kadir-Fuat pırıl pırıl arkadaşlar. Onlarla yola devam edilir. Bu arada Toshack gibi kaypak olmayan, dürüst bir yabancı aranır. İki ay içinde getirilir. Teknik işlere karışmadan, gözlemci olarak Beşiktaş'ı, Türk futbolunu izlemesi istenir. Bıktım ama, bir kez daha yazayım: Transfer komitesi hemen yarın (acaba hangi yarın?) oluşturularak araştırmalara başlanır. Bu araştırmalar ve yabancı teknik direktörün önerileriyle gelecek sezonun transfer politikası birlikte belirlenir.

Sezon sonunda, öncelikle Ohen-Sellami postalanır, Amokachi yine hiçbir şey oynamazsa o da gönderilir. Bunların yerlerine dört yabancı transfer edilir. Yurt içinden takviye yapılır. Beşiktaşlı taraftar da derin bir nefes alır. Evet, bana göre en geçerli formül bu. Elbette tüm bunlar Seba'ya bağlı. Geçen haftaki yazımda da belirttiğim gibi, önce ciddi bir transfer araştırması, sonra da para, para ve para...



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!