"Seyircimiz önünde kupayı kaldırmak istiyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Seyircimiz önünde kupayı kaldırmak istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2013 14:02

Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Kamil Söz: “Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kupası'nı yurt dışında kazanmıştık. İnşallah bu kez CEV Kupası finalinde Bank PBS Fakro'yu geçerek, İstanbul'da kupa kaldıracağız” dedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Kamil Söz, Polonya'nın Bank PBS Fakro takımıyla yarın deplasmanda yapacakları CEV Kupası finalinin ilk maçını kazanıp, rövanşta İstanbul'da ilk kez seyircilerinin önünde uluslararası bir organizasyonda kupa kaldırmak istediklerini söyledi.

Kamil Söz, yaptığı açıklamada CEV Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası'nda birer kez kupa kazandıklarını hatırlatarak, “Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kupası'nı yurt dışında kazandık, ancak kendi seyircimiz önünde kupayı kaldıramadık. İstanbul'da CEV Şampiyonlar Ligi'ne ev sahipliği yaptık, fakat yarı finalde Vakıfbank'a yenildik ve kupayı alamadık. Şampiyonlar Ligi kupasını geçen yıl Azerbaycan'da kazandık. Dünya şampiyonluğunu da Katar'da kazanmıştık. Şimdi ilk defa seyircimizin önünde uluslararası bir organizasyonda kupa kaldırmak istiyoruz” diye konuştu.

Son 3 yıldır CEV Şampiyonlar Ligi'nde “Dörtlü Final” oynadıklarını kaydeden Söz, şöyle devam etti:

“Şampiyonlar Ligi'nde birincilik, ikincilik ve üçüncülük elde ettik. Dünya Kupası'nda da birincilik ve üçüncülüğümüz var. CEV Kupası'nda da 4 yıl önce İtalya'da üçüncü olmuştuk. O zaman dörtlü final sistemi vardı. Şampiyonlar Ligi'nden de takım gelmiyordu. Şampiyonlar Ligi'nden gelen takımları eleyerek, finale çıktık. Finaldeki rakibimiz Bank PBS Fakro da Şampiyonlar Ligi'nden geldi. İnşallah onları da geçerek, kupayı kazanacağız.”

“Altın sete bırakmak istemiyoruz”

Kamil Söz, Bank PBS Fakro'yu iki maçta da yenerek, altın sete bırakmadan kupayı kaldırmak istediklerini ifade etti.
Deplasmanda yapacakları ilk maçın çok önemli olduğunu vurgulayan Söz, şöyle konuştu:
“İlk maçı deplasmanda kazanırsak, rövanşı evimizde daha rahat oynayacağız. Altın sete bırakmak istemiyoruz. Çünkü altın sette nerede oynadığınız fark etmiyor. Yarı finalde Uralochka'yı onların evinde altın setle geçtik. Çünkü farklı bir atmosfer oluyor. Maçın havası tamamen değişiyor. 15 sayı üzerinden oynuyorsunuz. Kötü başladığınız zaman kaybetme şansınız yüksek. Tamamen şansla ilgili bir şey o anda. O duruma getirmek istemiyoruz. Deplasmandaki ilk maçtan galibiyetle dönmek çok önemli.”

“Kolay olmayacak”

Kamil Söz, Bank PBS Fakro'nun Polonya Ligi'nde normal sezonu birinci bitirdiğini ve play-off'lar sonunda büyük ihtimalle şampiyon olacağını belirterek, “Biz Polonya'nın ikinci takımını elemiştik, şimdi inşallah birinci takımını da geçeceğiz” dedi.
Polonya temsilcisinin çok iyi oyunculara sahip olduğunu dile getiren Söz, “Milli takım oyuncuları var. Takım oyunu oynuyorlar. Orada kendi seyircileri önünde kolay olmayacaktır. Fakat biz de iyiyiz. Bizim de önemli oyuncularımız var. İnşallah maçı kendi lehimize çevireceğiz” şeklinde konuştu.

“Hiçbir maçı tam kadro oynamadık”

Bu sezon sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını anlatan Söz, hiçbir maçı tam kadro oynayamadıklarından yakındı. Bank PBS Fakro ile oynayacakları iki maçta da sakatlıkları nedeniyle Eda Erdem ve Marianne Steinbrecher'den faydalanamayacaklarını kaydeden Kamil Söz, sözlerini şöyle tamamladı:

“Yaklaşık 35 maç yaptık. Hiçbir maçı tam kadro oynayamadık. Bazen sporun içinde şanssızlıklar olabiliyor. Özellikle milli takımdan gelen oyuncular çok yorgun ve sakat geldiler. Onlar bir türlü uyum sağlayamadılar. Çünkü sakatlıklardan kurtulamadılar. Özellikle Marianne Steinbrecher'den hiç faydalanamadık. Eczacıbaşı VitrA maçında sakatlandı ve sezonu kapadı. Eda Erdem'i belindeki sakatlıktan dolayı bu sezon 5-6 maç dışında kullanamadık. Bunlar bizim dezavantajımız fakat 16 tane oyuncumuz var. Bütün oyuncularımıza aynı şekilde güveniyorum. Şu ana kadar hep onlar oynadı zaten.”

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!