GeriVodafone Red Ä°le Dünya Avucunuzda Zamanı unutturan ÅŸehir: Lizbon  
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Zamanı unutturan ÅŸehir: Lizbon   

Zamanı unutturan ÅŸehir: Lizbon  

Portekiz’in başkenti gelenlerin çok etkilenip kalış sürelerini uzatmalarıyla ünlü bir şehir. Sizin için bir Lizbon’a giriş rehberi hazırladık.

 

Belem

Tramvaya atlayıp Belem Kulesi ve yakınlarındaki ünlü pastane Pastais de Belem’e gitmek ilk yapılacak şey (Rua de Belem 84-92).  (Rua de Belém 84-92). Jeronimos Manastırı’nı ve burada aynı zamanda Museu Berardo, Museu dos Coches ve fütüristik sanat, teknoloji ve mimari müzesi MAAT’yi bulacaksınız.

Zamanı unutturan şehir: Lizbon

Alfama, Sé, Graça & Castelo

Lizbon kaldırım ve yol taşlarıyla ünlü. Alfama taşlardan oluşan bir labirent. Se Katedrali çok güzel iki seyir noktasına sahip. Sao Jorge Kalesi ve bit pazarı da burada ziyaret edilecek noktalar.

Zamanı unutturan şehir: Lizbon


Baixa & Rossio

Lizbon’un genelindeki tatlı kaosun tersine şehir merkezi olan Baixa düzenli sokaklara ve tutarlı bir mimariye sahip. Burası aynı zamanda şehrin en turistik bölgesi. Praça do Comércio Avrupa’nın en büyük meydanlarından biri olma özelliği taşıyor. İkonik kafe Martinho da Arcada’yı da burada bulabilirsiniz.

Â

Zamanı unutturan şehir: Lizbon

Chiado & Bica

Birbirine çok yakın olan bu iki mahalle sanatçılar, şairler ve yazarların mahallesi. Tiyatrolar, eski kitapçılar ve güzel restoranlar bulacaksınız. Bica ise Lizbon’un sevimliliğiyle ünlü sokaklarının evi. Duerto Bello, şehrin en çok fotoğraflanan sokağı olarak biliniyor.

Zamanı unutturan şehir: Lizbon


 

False