Tenisin kalbi Antalya’da atacak

Turkish Airlines Antalya Open 24-30 Haziran tarihleri arasında Kaya Palazzo Resort Belek Oteli’nde düzenlenecek. 486 bin Euro para ödüllü organizasyonun bu yıl ikincisi yapılıyor. 28 ana tablo, 32 eleme ve 16’sı çiftlerde olmak üzere dünyanın en başarılı tenisçilerini buluşturacak. Turnuvanın bu yıl da canlı yayınlarla 85 ülkede izlenmesi bekleniyor. Turnuvaya gidecekler için yakındaki Aspendos ve Perge antik kentlerini de anlattım.

Haberin Devamı

Wimbledon’a özel jet

24 Haziran’da ana tablo maçları her gün 14.30’da başlayacak ve gün boyunca üçer maç yapılacak. 30 Haziran Cumartesi 16.30’da ise final maçı ile turnuva sona erecek. Biletler, Biletix üzerinde satılacak. Türkiye Tenis Federasyonu’na kayıtlı lisanslı oyuncular ile tüm öğrenciler turnuvaya ücretsiz olarak davetli. Dünyanın yedinci, Türkiye’nin tek çim kort turnuvasında tekler finalistlerini Wimbledon’a özel jetle gönderecekler.

Geçen yıl ilki yapılan turnuva dünyada izlenme ölçümleriyle spor organizasyonu olma özelliği taşıdığı için dünya medyasına 178 saat yayın kapsamıyla 7 milyon seyirci kitlesine ulaşmıştı. Wimbledon’dan bir hafta önce oynanacak olan Turkish Airlines Antalya Open, sezonun üçüncü Grand Slam’i öncesi büyük önem taşıyor. Tüm yıl tenis takvimi içerisinde çim kortta oynanan sekiz ATP turnuvasından biri olarak öne çıkıyor. Ülkemiz ve Antalya’nın tanıtımına büyük katkısı olacak turnuvanın toplam para ödülü 486 bin 145 Euro olacak. Tenisin yıldızları Kaya Palazzo Resort Belek’te tekler ve çiftler kategorisinde kupa için ter dökecek.

Tenisin kalbi Antalya’da atacak

Haberin Devamı

Tenisin yıldızları Antalya’da

Geçen yılın tekler finalisti Sugita ve Mannarino bir sene sonra tekrar Turkish Airlines Antalya Open’a geri dönerken, Damir Dzumhur, Robin Haase ve Dusan Lajoviç, Maximilian Marterer, Marcos Baghdatis gibi tenisin yıldızları Belek’ten kupayla ayrılmak için mücadele edecekler. Dünyada bu nitelikte bir turnuvanın ilk kez bir otel içinde yapılıyor olması avantaj olarak değerlendiriliyor. 24-30 Haziran’da yapılacak olan Turkish Airlines Antalya Open için Kaya Palazzo Resort Belek Hoteli, 7 çim kortu ve 2000 kişilik tribünü Wimbledon yetkilerinin gözetiminde hazırladı.

Çim kortlar yapılırken Wimbledon kortlarının yapımı ve bakımından sorumlu kişilerle birlikte çalışıldı. Kulüp destek oldu ve danışmanlık hizmeti verdi. Zeminler Wimbledon ile birebir aynı kalitede yapıldı. Toprak karışımı ve çimler Antalya’ya özel olarak formüle edildi. Belek’teki 650 oda ve 13 villadan oluşan Kaya Palazzo’da 650.000 m² çam ormanı içine kurulmuş ve dünyaca ünlü golf saha tasarımcısı David Jones imzasını taşıyan bir golf sahası da var.

Tenisin kalbi Antalya’da atacak


Muhteşem bir antik şehir

Haberin Devamı

Efsaneye göre Troya Savaşı’ndan sonra Yunanlılar tarafından kurulan Perge denize bağlantısını sağlayan Aksu Nehri kenarında yer alıyor. Antik bir şehrin tüm özelliklerini taşıyan Perge’nin çok güzel bir tiyatrosu ile stadyumu var. 12 bin kişilik stadyumdaki seyircilerin oturma yerlerinin alt kısımları ise dükkan olarak değerlendirilmiş.
Perge, Akdeniz bölgesindeki en büyük Roma hamamı komplekslerinden birine sahip. Hayal gücünüzü kullandığınızda, mermer sütun ve heykellerle süslü o muhteşem hamamı gözlerinizin önünde canlandırabiliyorsunuz. Hamamlar sabahları kadınlara, öğleden sonra erkeklere hizmet vermiş. Binanın girişinde Palaestra dedikleri kocaman bir spor alanı var. Orada egzersiz yapıp, terleyen Romalılar önce kendilerini hamamın buz gibi sularına atmışlar, sonrasında gelsin keyif dolu dakikalar.

Tenisin kalbi Antalya’da atacak

Haberin Devamı

Görkemli tiyatro

Aspendos Tiyatrosu Marcus Aerelius isimli Roma İmparatoru döneminde (İ.S. 161-180) mimar Zeno tarafından yaptırılmış. 15.000 kişinin üzerinde bir kapasiteye sahip. Girişinde binanın sponsorları Curtius kardeşlerin bir sözü bulunuyor: “Ülkenin tanrılarına ve İmparatorluk Ailesine”. Antik dünyanın en iyi korunmuş tiyatrolarından biri olan Aspendos’un efsanevi bir hikâyesi var. İmparator, şehrine en güzel yapıyı kazandıracak mimarla kızını evlendireceğini söyler. Sonunda ortaya iki güzel eser çıkar: Tiyatro ile su kemerleri. İmparator karar veremez ve iki mimarı da huzuruna çağırır. Tek bir kıza karşılık iki güzel eser olduğundan kızını ikiye böleceğini söyler. Tiyatronun mimarı hakkından vazgeçtiğini belirtir ve tahmin edeceğiniz gibi imparator gerçek sevenin o olduğunu düşündüğünden kızını tiyatronun mimarıyla evlendirir! 40 mermer sıradan oluşan yapının sahne kısmı çok özenli. Eskiden içinde heykellerin olduğu nişlerin en üstünde şarap ve tiyatro tanrısı Dionisos’un bir kabartması yer alıyor.

Yazarın Tüm Yazıları