Budapeşte'nin mutlaka görülmesi gereken 7 adresi

Gezmek için bir nedene ihtiyacımız yoktur aslında... Gezmek, her zaman tutkudur. Budapeşte, manzaraları, tepeleri, lezzeti ve tarihi yapılarıyla bu isteğimizi bir tık arttıran şehirden birisi. İşte Budapeşte'ye gitmek için yedi neden...

Haberin Devamı

1- Gellért Tepesi'ne çıkıp tuna manzarası izleyin

Gellert Tepesi, Tuna Nehri'ni de içine alan, Budapeşte'yi boydan boya izleyebileceğiniz nefes kesen bir manzaraya sahip... Budapeşte'nin en ünlü tepesi... Birçok romantik ana şahitlik yapan bir tepe olduğu için ‘Aşıklar Tepesi’ unvanını almış. Tepede aynı zamanda hediyelik eşya alışverişi ve geleneksel yemeklerinin bir kısmını bulabileceğiniz küçük stantlar yer alıyor.

 Budapeştenin mutlaka görülmesi gereken 7 adresi

2- Buda Kalesi'ne çıkıp Peşte’ye tepeden bakın

Buda Kalesi, kurulduğu dönemde ülkeyi savunmak amaçlı inşa edilmiş. Şimdi ise Başbakanlık ve devlet adamlarının ofisi olarak kullanılıyor. Buda Kalesi'nden tüm Peşte manzarasını seyredebiliyorsunuz. Yakınındaki Balıkçı Tabyası da ziyaret edebileceğiniz diğer seçenekler arasında...

Haberin Devamı

Budapeştenin mutlaka görülmesi gereken 7 adresi

3- Széchenyi Köprüsü’nde bir fotoğraf molası verin

Budapeşte'nin köprüleri şehrin sembolü haline gelmiş. Özellikle Aslanlı Köprü en dikkat çekenlerinden... Şehrin iki yakası, Buda ve Peşte’yi birbirine bağlıyor. Köprünün ilginç de bir hikâyesi bulunuyor. Köprü, 1849 yılında ünlü mühendis William Tierney Clark tarafından yapılmış. Köprünün kusursuz olduğunu, köprüde herhangi bir hatanın bulunması halinde kendini bu köprüden Tuna Nehri’ne atacağını söylemiş. Açılış gününde herkes köprüye hayran kalmış. Küçük bir kız çocuğu köprüde yer alan aslan figürlerinin dillerinin olmadığını söylemiş. Bunun üzerine kendini Tuna Nehri'nin sularına atmış. Tabi köprü ile nehir arasında çok fazla yükseklik farkı olmadığı için biraz serinledikten sonra sudan çıkmış. Hikâye de böylece tarihte yer almış.

Budapeştenin mutlaka görülmesi gereken 7 adresi

4- Gece Tuna Nehri turu yapın

Haberin Devamı

Budapeşte, 2010 yılında en iyi ışıklandırma sistemi ödülünü almış. Şehir, hava karardıktan sonra bambaşka bir havaya bürünüyor. Tuna Nehri'nin sakinliğinde kıyıdan kalkan teknelerle, bu muhteşem atmosferde mutlaka akşam saatlerinde tekne turu yapın. Gece ve gündüz seçeneklerinin yanında yemekli ve yemeksiz tur alternatifleri de yer alıyor.

Budapeştenin mutlaka görülmesi gereken 7 adresi

5- Budapeşte'de Macar lezzetlerini tadın

Budapeşte'nin en meşhur yemeklerinden birisi olan Gulaş Çorbası, parça kırmızı et, patates ve havuçtan yapılıyor. Oldukça doyurucu ve Türk damak tadına da yakın bir lezzeti var. Frici Papa adı mekânı bu lezzeti tatmak isteyenler için önerebilirim.

Budapeştenin mutlaka görülmesi gereken 7 adresi

Langos, kızartılmış mayalı bir hamur. Üstüne istediğiniz malzemeleri koyduruyorsunuz. Budapeşte'de bir sokak lezzeti olarak yeniliyor. Her adım başı görebileceğiniz stantlarda bu yiyeceği bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Budapeştenin mutlaka görülmesi gereken 7 adresi

6- Szimple Kert'te eğlenip vakit geçirin

Genelde öğrencilerin tercih ettiği uygun fiyatlı, birçok kafe ve barın yer aldığı, eski, rengârenk ve yıkık dökük konseptinden oluşan bir ortam. Yoğunlukla öğrencilerin uğrak yeri olsa da, farklı konsept tercih edenlerin de adresi haline gelmiş. Fiyatları, Budapeşte'deki birçok yere oranla çok uygun. Özellikle içki içmek isteyenler için çok geniş bir yelpazeye sahip.

Budapeştenin mutlaka görülmesi gereken 7 adresi

7- New York Cafe’de kahve molası verin

1890-1894 tarihleri arasında yapılan New York Kafe, ihtişamlı tasarımıyla öne çıkan Budapeşte'nin en meşhur kafelerinden birisi... Klasik bir saray görüntüsüne sahip bu kafede hem kahvenizi yudumlayıp, hem de ortamda çalan klasik müziğin etkisiyle atmosfere ayak uydurabilirsiniz. Menü fiyatları ortalamanın üzerinde...

Haberin Devamı

Budapeştenin mutlaka görülmesi gereken 7 adresi

Yazarın Tüm Yazıları