GeriSeyahat Ukrayna Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ukrayna Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Ukrayna Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Akademik anlamda eğitim almak için yurtdışına çıkmak isteyen öğrencilere zorunlu tutulan vize türüne öğrenci vizesi denmektedir. Burada bahsedilen akademik anlamda eğitim seçenekleri arasında Erasmus veya dil kursları yer alabilmektedir. Ukrayna ülkesi başka ülkeden eğitim almak için gelecek olan öğrencilere vizeyi zorunlu tutan ülkelerden biridir. Ukrayna öğrenci vizesinin nasıl alındığı, kaç günde vizenin çıktığı ve nasıl başvuru yapıldığına dair merak edilen detayları derledik.

Yurtdışına eğitim almak için çıkmış öğrenciler bu vize türünün nasıl alındığına dair detayları çok iyi bilmektedir. Evraklarını önceden hazırlamakta ve sorunsuz bir şekilde istedikleri ülkede eğitimlerini tamamlayabilmektedir. Ukrayna ülkesi de öğrencileri eğitim konusunda misafir etmektedir. Vizeyi almak başvurudan itibaren belirli bir süreyi kapsamaktadır. 

 Ukrayna Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? 

 Ukrayna ülkesine eğitim amacıyla giden öğrencilere verilen vizeye Ukrayna öğrenci vizesi denmektedir. Ukrayna öğrenci vizesi için kişiler başvurularını cumartesi ve pazar günleri hariç hafta içinde her gün saat 9:15 ile 11:30 arasında yapabilmektedir. Başvuru aşamasında evrakların teslim edilme saati ise 16:00 ile 17:00 saatleri arasındadır. Başvurunun ardından öğrenci vizesinin sonuçlanması 3 ile 10 iş günü sürebilmektedir.

  Ukrayna öğrenci vizesini almak için ilk olarak başvuru yapmak gerekmektedir. Buradaki vize işlemleri Ukrayna konsolosluğu tarafından talep edilmektedir. İlgili makamdaki görevli kişiler sizlere gerekli belgeleri bildirmektedir. Belgeleri hazırlayarak ilgili makama teslim ettikten sonra geriye onay için beklemek kalmaktadır.

  Ukrayna Öğrenci Vizesi Kaç Günde Çıkar? 

 Ukrayna öğrenci vizesi normal şartlarda kısa sürede tamamlanmaktadır. Burada süreyi uzatmak aslında öğrencinin eksik veya yanlış evrak getirmesine göre değişmektedir. Başvuruda hazırlanan evraklar eksiksiz ve doğru olduğu takdirde ortalama olarak Ukrayna öğrenci vizesi en fazla 15 gün sonra çıkmış olmaktadır. 

 Bu vizeye başvuru yapıldığı günden itibaren vizeye uygun bulunan öğrencilere Ukrayna öğrenci vizesi en kısa zaman olarak 10 iş gününde çıkmaktadır. Normal şartlarda 10 iş gününde sonuçlanan başvuru işlemleri detaylı inceleme gerektiğinde ise süreyi uzatmaktadır. Fakat bilinmesi gereken ise kurum tarafından Ukrayna öğrenci vizesi sonuçları en fazla 30 iş günü kadar uzatılabilmektedir.

  Ukrayna Öğrenci Vizesine Nasıl Başvuru Yapılır? 

 Ukrayna öğrenci vizesine başvuru yapabilmek için bulunulan ülkedeki Ukrayna konsolosluğuna gidilir. Buraya talepte bulunulur. Bu talebin arkasından gerekli evraklar hazırlanır. Hazırlanan evraklar en kısa sürede yine ülkede bulunulan Ukrayna konsolosluğuna teslim edilir. Ukrayna konsolosluğu ise evrakları incelendikten 10 gün sonra vize sonucunu sizlere bildirir. 

 Ukrayna öğrenci vizesi başvurusunda önemli olan hangi evrakların hazırlanması gerektiğidir. Bu vize için başvurudan önce üniversiteden gerekli davetiye alınmalıdır. Bu davetiye için lise ya da üniversite diploması, lise veya üniversite transkripti ve pasaport evrakları gereklidir. Bu evraklar öğrencinin eğitim için talep ettiği üniversiteye gönderilir. Bu evraklar Kiev Dış işleri bakanlığına mail olarak atılır. Bakanlık ise öğrenci için davetiyeyi Ankara'ya gönderir ve öğrenci için başvuru işlemleri başlar. 

 Davetiye adımından sonra öğrenci sağlık raporu, lise ya da üniversite diploması, lise ya da üniversite transkripti, AIDS ve HIV testi, pasaport, formül A doğum belgesi, 24 adet biyometrik fotoğraf, vize için vekaletname ve seyahat sağlık poliçesi belgelerini hazırlar. Bu belgeleri de Ukrayna konsolosluğuna teslim eder. Böylece başvuru tamamlanmış olur ve vize sonucunun konsolosluk tarafından bildirilmesi beklenir. 

False