GeriSeyahat Türkiye’nin kongre oteli olmaya adayız
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Türkiye’nin  kongre oteli olmaya adayız

Türkiye’nin kongre oteli olmaya adayız

2014 yılında temelinin atıldığı Yalova Terma City’de son aşamaya gelindi. Karaderili Şirketler Grubu’nun yatırımlarıyla beş yıldızlı olarak inşa edilen otel, getirdiği yeniliklerle bölge turizmi ve otellerinin kalite çizgisini artıracak.

Karaderili Şirketler Grubun, 180 milyon dolarlık yatırım bedeliyle 2014 yılında temelini attığı Yalova Terma Ctiy’de son aşamaya geçildi. Getirdiği yenilik ve değişikliklerle bölge turizmine katkı sağlayan otel, kongre ve seminer alanlarını da hizmete açmayı hedefliyor.

Türk ve Avrupa pazarından gelen yoğun ilgi ve talep projenin seyrini değiştirdi.

Karaderili Şirketler Grubu Ceo’su Tevfik Talas yaptıkları yatırımlarla iş dünyasının büyük ihtiyaç duyduğu kongre ve seminer alanlarını da hizmete sokacaklarını belirtti. İstanbul’a bir saatlik mesafede bu kadar büyük bir termal otelin olmadığı belirten Talas. “Aynı anda üç bin kişinin katıldığı seminerler başka ülkelere gidiyor. Biz bu yatırımla hem uluslararası hem de İstanbul’da seminer ve kongre yapmak isteyenlerin mekân sorununu çözüyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin  kongre oteli olmaya adayız

Aynı anda üç bin kişilik kongre ve toplantıların yapılabileceği  salonu yapıldığını vurgulayan Talas ‘’ Salon aynı zamanda dörde bölünüp daha küçük gruplara hitap edebilecek seviyelere gelebiliyor. Bunun haricinde, sekiz tane daha toplantı salonumuz var, Her biri 90 m2” dedi. İçerisinde Banket Ofis, Vestiyer ve Basın odası, çeviri odaları olması planlanıyor. Ayrıca havuz başında 1500 kişilik akşam yemeği verilebilecek. Kurumsal firmaları termal su ile buluşturup profesyonel hizmet vermeyi amaçlıyorlar.

Yalova İstanbul’un Ön Bahçesi

22 yıllık otelcilik tecrübeleri ile yola çıktıklarını dile getiren Tevfik Talas Yalova’nın en büyük ihtiyacı olan toplantı ve kongre salon açığını da bu yatırımla kapattıklarını ikinci ve üçüncü etapları olan Resort kısmının yüzde 80 seviyesinde tamamlandığını projenin bitmesiyle Yalova’dan en az 500 kişiye daha istihdam sağlayacaklarını, şu anda çalışan sayısının1100 kişi olduğunu ve tüm satın almaları da Yalova'dan yaparak, bölge ekonomisine katkı sağladıklarını vurguladı. 

Türkiye’nin  kongre oteli olmaya adayız

Termalin başkenti Yalova'nın Termal ilçesi

Yalova’da yatırım yapmaya karar verdiklerinde herkesin burun kıvırdığını söyleyen Talas, "Sonra bizim bu yatırımımızı görenler nasıl oraya yatırım yapmayı düşünemedik diyorlar. Bizim yatırımımızdan sonra Gayrimenkul ve arsa değerleri de dört yıl içinde yüzde 500 arttı. Diğer illere termal yatırım yapanlar için övünerek şunu söyleyebilirim Termalin başkenti Yalova'nın Termal ilçesidir" diye konuştu. 

Türkiye’nin  kongre oteli olmaya adayız

Yatırımcıları Yalova’ya davet ediyorlar

Tevfik Talas, Yalova’yı en fazla beş yıl sonra Turizm cenneti olarak gördüğünü bunun için profesyonel turizm yatırımcılarını bölgeye beklediklerini söyledi. Talas: ‘’Rakiplerimiz geldiğinde tanıtım için birlik olacağız ciddi tanıtım fonları yapabiliriz, yurtiçi ve yurtdışı fuarlara birlikte katılır Yalova’yı tanıtırız.’’ Dedi. Sözlerine :‘’Yalova için sürekli daha ne yapabiliriz ne katabiliriz diye düşünüyorum. 10 yıl sonra bir milyon turist ağırlayacak duruma gelebiliriz Antalya’yı kendimize rakip alıyoruz’’ diye devam etti.

Türkiye’nin  kongre oteli olmaya adayız

    

 

 

 

False