GeriSeyahat Türkiye'nin en güzel 10 kamp alanı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Türkiye'nin en güzel 10 kamp alanı

Türkiye'nin en güzel 10 kamp alanı

Koca bir yıl süren yorgunluğunuzu atmak için tatilinizi oteller, tatil köyleri ya da kalabalık yerlerde geçirmek istemiyorsanız, denizin, doğanın ve yemyeşil ormanların ortasında kamp yapmayı deneyin. Size hiç para ödemeden, sadece çadırınızı kurup, unutulmaz anlar yaşayacağınız favori kamp alanlarımı listeledim.

MAÇAHEL VADİSİ / ARTVİN

Artvin'in Borçka ilçesinden yaklaşık 1.5 saatte varacağınız Maçahel, Doğu Karadeniz'in muhteşem doğasının saklı kalmış cenneti... UNESCO'nun ekosistemi gereği koruma altına aldığı, gidenlerin adeta yeşil körü olacağı bu vadide bulunan 5 köyden biri olan Maral'da kaldım. Köyün merkezinde vadiyi tam tepeden gören her noktada çadır kurmak mümkün. Gürcistan sınırındaki bu muhteşem coğrafyada uyanmak kendinize büyük bir ödül olacak.

BORÇKA KARAGÖL / ARTVİN

Borçka Merkez’den 45 dakika süren yol boyunca defalarca durup fotoğraf çekmek isteyeceksiniz. Yolu bitirince karşılaşacağınız göl manzarası ise adeta başınızı döndürecek. Yeşilin her tonuyla buluşacağınız Karagöl Tabiat Parkı’nda bulunan özel kamp alanı göle sıfır konumunda. Yani size sadece çadırınızı kurup manzaranın tadını çıkarmak kalıyor. Yüzlerce ağacın üzerine yansımasıyla büyüleyen gölde sandal kiralayıp gezintiye çıkmak da muhteşem bir etkinlik.

Türkiyenin en güzel 10 kamp alanı


POKUT  YAYLASI / RİZE

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Pokut her kampçının hayalini kurduğu eşsiz bir yayla… 2100 metre yükseklikteki POKUT’a Şenyuva mevkiinden 1.5 saat süren stabilize, oldukça zor bir yolla ulaşılıyor. Rota boyunca size eşlik eden ladin ve çam ağaçlarının yerini tepeye vardığınızda sıra sıra dizilmiş geleneksel yayla evleri alıyor. Kaçkarları 360 derece gören konumuyla eşsiz bir manzaraya sahip yaylada kendinizi yeryüzünün dışında hissedeceksiniz.

Türkiyenin en güzel 10 kamp alanı



ÇAT VADİSİ / RİZE

Çamlıhemşin ilçe merkezine 25 km uzaklıkta Zilkale yolu üzerinden ulaşacağınız Çat, Fırtına Deresi’nin gür sesine karşı kamp kurmak için oldukça uygun bir alana sahip. Asırlık taş kemer köprülerin yamacında kurulan Çat Vadisi Doğa Köyü’nde Kaçkar bölgesinin nadir düzlük çayırlarını görmek mümkün. 2 adet pansiyonun da bulunduğu bölgede çadırınızı kurmak için bolca arazi mevcut. Doğa dediğimiz güzelliğin tam ortasında karmaşadan uzak mis gibi bir yer.

Türkiyenin en güzel 10 kamp alanı



HACILLI KÖYÜ / ŞİLE

İstanbul'a yakın kamp yapılacak en iyi yerlerden biri Hacıllı Köyü. Yemyeşil bir vadisin ortasından akan nehrin kenarındaki düzlükler çadır için gayet uygun. Patika yollarından ulaşacağınız şelalesi ve keşfetmekten keyif alacağınız mağarasıyla oldukça etkileyici özelliklere sahip olan Hacıllı'nın en sakin mevsimi sonbahar. Yazın şelalenin döküldüğü göletin soğuk suyunda yüzebilir, sonbaharda ise rengarenk bir yaprak şölenine tanıklık edebilirsiniz.

Türkiyenin en güzel 10 kamp alanı



KADIRGA KOYU / AĞVA

Ağva’nın 7 km doğusunda bulunan Kadırga Koyu’na Büyükbucaklı Köyü'nden kuzeye doğru 1 km’lik bir mesafe ile ulaşıyorsunuz. Bölgede bilinen Kilimli Koyu’na göre daha sakin olan Kadırga’da bulunan kaya oluşumu dev bir amfi tiyatro görünümüne sahip. Denize girebileceğiniz küçük bir plajı da bulunan Kadırga Koyu henüz keşfedilmemiş bir güzellik. Gün batımının en güzel yaşandığı yerlerden biri olan Kadırga Koyu’nun sakinliği ruhunuza işleyecek.

Türkiyenin en güzel 10 kamp alanı


ESENCELİ KÖYÜ / ŞİLE

Ömerli Barajı kıyısındaki Esenceli oldukça küçük sessiz sakin bir köy. Ormanın içinde, barajın kıyısında Şile'nin en doğal kalmış yerlerinden bir tanesi. Baraj çevresinde konaklayabileceğiniz alanlar fazlasıyla geniş. Medeniyetten uzaklaşarak nefes alacağınız, suyun üzerinde dans eden kazların sesiyle huzur bulacağınız Esenceli'de kendinizi dinlemek için oldukça fazla vaktiniz olacak.

Türkiyenin en güzel 10 kamp alanı


GÖKÇETEPE TABİAT PARKI / KEŞAN

Edirne'nin Keşan ilçesinde bulunan Gökçetepe Tabiat Parkı, Saroz Körfezi'ni ayaklarınıza seren, deniz ve ormanın bir arada olduğu nadir kamp alanlarından bir tanesi... İstanbul'a yakınlığı ile ideal bir kaçış noktası olan Gökçetepe deniz ve orman kokusunun birbirine geçtiği çok özel bir koy. Kendinizi Ege'nin serin sularına bırakacağınız sahilde bir çam ağacının altına çadırınızı kurarak harika zaman geçirebilirsiniz.

Türkiyenin en güzel 10 kamp alanı



LONGOZ ORMANLARI / İĞNEADA

Bir tarafı deniz, öbür tarafı Türkiye'nin en büyük Longoz Ormanları... Karadeniz'in Trakya kıyıları boyunca uzanmış yemyeşil köyü İğneada'da kamp yapmak inanılmaz bir deneyim. Belirli dönemlerde su basan ormanlarda oluşan göletlerin içinde kalan ağaçların oluşturduğu tabloda dolaşmak yapılacak en güzel aktivite. Çadırınızda uyurken kulağınıza çalan yüzlerce kuş sesi buraya apayrı bir anlam katıyor.  

Türkiyenin en güzel 10 kamp alanı



PiLAV DAĞI / TRABZON

Trabzon'un şirin ilçesi Maçka'da bulunan Pilav Dağı (Lagana) ulaşılması zor ama mükemmel bir konumda. Stabilize olması nedeniyle Maçka orman yolu üzerinden yaklaşık 1 saatte ulaşacağınız Yavuzyılmaz Tesisleri'nin bahçesinde gönül rahatlığıyla çadırınızı kurabilirsiniz. 2-3 kişilik bungalovların da yer aldığı tesis yemekleriyle de 1 numara.

Türkiyenin en güzel 10 kamp alanı


False