GeriKuzey Kıbrısı Keşfet Türkiye halkı 'ada'yı tercih etmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Türkiye halkı 'ada'yı tercih etmeli

Türkiye halkı 'ada'yı tercih etmeli

Kemal Dürüst

KKTC eşsiz doğası, denizi, kumu, güneşi, huzurlu ortamı ve güvenli bir ülke olması, aynı zamanda geçmişten bugüne birçok medeniyeti barındıran tarihi özellikleri ile önemli bir kültürel mirasa sahiptir. Bizler Anavatan Türkiye ile aynı dil aynı dil aynı para birimini kullanan aynı soydan gelen bir ulusuz. Dolayısıyla Türk ulusunun bir parçasıyız bizleri dünya milletleri arasında en başta bilmesi gereken daha fazla tanıması gereken bizim anavatanımız olmalıdır.

Bizler kendimizi bugüne kadar yeterli düzeyde Anavatanımıza tanıtamamış isek bu büyük bir eksiklik demektir. Eski bir turizm bakanı olarak da bu konuda bazı eksik kalan noktalar olduğunu belirtmem gerekiyor. Ne kadar çabuk bu açığımızı kapatmak için çalışmalar yapar isek ülkemiz için o kadar olumlu olacağı görüşü içerisindeyim.

Türkiye halkı burayı tercih etmelidir çünkü Türkiye halkının burada bir geçmişi vardır. Soydaşları burada yaşamaktadır geçmişten bugüne ülkemize büyük katkıları vardır. Dolayısı ile TC halkı KKTC’de nasıl bir hayat olduğunu, doğasını, kültürel özelliklerini ve tarihimizi bilmelidir.

KKTC’de üniversitelerimiz her geçen gün gelişiyor ve yurtdışından gelen öğrenci sayımız başta Türkiye’den gelen öğrenciler ile giderek artıyor. Ailelerimiz evlatlarını gönderdikleri KKTC’nin aslında nasıl bir ülke olduğunu görmek ve daha yakından tanımak ülkemiz insanlarının misafirperverliği ve ev sahipliğini görmek için mutlaka buraya gelmelidir.

Ne mutlu ki bizlere Türkiye’nin de desteği ile bugün topraklarımızda güven içinde terör korkusu olmadan her geçen gün ileriye giderek yaşamımızı sürdürüyor, dünya ile olan entegrasyonumuzun engellenmesine tüm ambargolara karşın ada ekonomimizin artması için ileriye doğru gidiyoruz.

Ekonomik bir pencereden bakacak olursak bizler için Türkiye pazarı son derece önemlidir. Narenciye sektörü, emlak sektörü, turizm ve eğitim alanında işbirliği ve bizlere yapılacak katkıları göz ardı edemeyiz.

Genelde birçok sektörümüzde yapılacak olan işbirliği KKTC halkının refahını arttıracaktır. Bizler kendimizi Anavatana en güzel şekilde ifade etmenin yollarını bulmalı ve Türkiye halkı ile KKTC topraklarını coğrafyasını daha çok yakınlaştırmanın formülünü bulmalıyız.

Ne kadar güçlü bir Türkiye olursa o kadar güçlü bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olacağının bilinci ile ülkemizi halkımızı daha yakından tanımak için muhteşem güzellikleri olan keşfedilmeye açık eşsiz bir yer olan KKTC’ye Türkiye’de yaşayan tüm soydaşlarımızı bekliyoruz.

False