GeriSeyahat Tarihi ama modern bir şehir: Zagreb
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Tarihi ama modern bir şehir: Zagreb

Tarihi ama modern bir şehir: Zagreb

Orta Avrupa'nın merkezinde yer alan Hırvatistan, coğrafi konumu itibariyle birçok kültürün izlerini taşır. Bu güzel ülkenin hem en büyük şehri hem de başkenti olan Zagreb'i ziyaret ederek, Hırvat kültürünü tanıyabilir, bu güzel doğayı keşfedebilirsiniz.

Hem Eski Hem Yeni Bir Kent
Orta Avrupa kültürleri için bir beşik olan Zagreb'te çok eski çağlardan beri yerleşik yaşam bulunmaktadır. Bu durum, şehrin tarihi yanıyla öne çıkmasını sağlar. Şehrin içinden geçen ve Tuna Nehri'nin en büyük kollarından biri olan Sava Nehri'nin iki yanında  2. Dünya Savaşı'ndan sonra büyük inşaat atılımları başlamıştır. Böylece günümüzde şehrin Novi Zagreb yani Yeni Zagreb denilen kısmı ortaya çıkmıştır. Zagreb Arena'sı ve önemli alışveriş merkezleri bu bölgede konumlanmıştır. Bu tarz yeni binaları şehirde görmek mümkün olsa da Zagreb genelde, Viyana ve Budapeşte şehirleri gibi bir Ortaçağ şehri havası sunmaktadır.

Tarihi ama modern bir şehir: Zagreb

Tarihi ama modern bir şehir: ZagrebZagreb'in Tarihi ve Kültürel Yüzü
Zagreb'in tarihi yönünü keşfetmek için gezilecek yerler arasında Old Town Gate  (Eski Şehir Kapısı) ilk sıralarda bulunur. Bu kapının üzerindeki Meryem heykeli 1751'deki büyük Zagreb yangınından kurtulduğu için kutsal kabul edilir ve şehrin sakinleri burada dilenen her dileğin gerçekleşeceğini düşünür. Başka bir tarihi yapı ise 1242'de Tatar'lar tarafından yıkılan fakat 19.yy'da Neo-Gotik tarzda yenilenen Katedral'dir. Kilise gezmekten hoşlanıyorsanız, şehirdeki en eski binalardan biri olan St. Mark Kilisesi'ni de gezmek isteyebilirsiniz.

Sanat meraklıları için yapılacak şeylerden biri de Mimara Müzesi'ne giderek  Rembrandt, Ruben, Bosch ve daha birçok Avrupalı sanat duayeninin eserlerini görmektir. Roma ve Mısır medeniyetlerinden büyük koleksiyonlar barındıran Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret etmek de ilginizi çekebilir.

Tarihi ama modern bir şehir: Zagreb

Modern Zagreb
Eğer Zagreb'i yaz aylarında ziyaret ediyorsanız, Stossmayer mevkiine giderek sokak sanatçılarını, ressamları çalışırken izleyebilir, güzel zaman geçirebilirsiniz. Eğer Hırvat güncel sanatıyla ilgiliyseniz, Güncel Sanat Müzesi'ni de ziyaret etmek isteyebilirsiniz.

Şehrin biraz dışında bulunan fakat toplu taşıma ile kolayca ulaşılan Maksimir Parkı da güzel zaman geçirebileceğiniz yerler arasındadır. Burada piknik yapabilir, huzurlu zaman geçirebilirsiniz ayrıca parkın içinde 85 yıllık büyük bir hayvanat bahçesi de bulunmaktadır.

Tarihi ama modern bir şehir: Zagreb

Zagreb'de Yeme- İçme Kültürü
Zagreb konumu nedeniyle birçok farklı mutfaktan etkilenmiştir. Akdeniz mutfağı, Macaristan ve Türk Mutfakları'nın etkileri Hırvat mutfağında izlenmektedir. Geleneksel yemekler arasında ördek veya tavukla servis edilen, bir çeşit makarnaya benzeyen mlinci öne çıkmaktadır. Tatlı olarak ise lor peyniri benzeri bir peynirle yapılan strukli isimli tatlı turistlerin favorisi olmuştur.

Hırvatistan bira ve şarap üretimi açısından da önemli bir ülkedir, Zagreb gezinizde yerel şarap ve biraları tatmayı da tercih edebilirsiniz.  

 Size özel Zagreb turunuzu kendiniz planlamak için tıklayın

False