GeriSeyahat Tapınaklar Diyarı Asya'dan ilginç rotalar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Tapınaklar Diyarı Asya'dan ilginç rotalar

Tapınaklar Diyarı Asya'dan ilginç rotalar

Gizemli kültürü, egzotik atmosferi ve birbirinden ilginç yerleriyle Asya keşfedilmeye değer rotaların başında geliyor. İşte Asya'da keşfedilecek rotalar...

Asırlık ormanları, mistik tapınakları ve mağaraları, egzotik doğası ve farklı hayat ve yaşam felsefesi ile Asya ülkeleri son zamanlarda tatil için en orijinal rotaların başında geliyor. Avrupa'nın tek düzeliğinden sıkılanlar için Asya'nın gizemli kültürü oldukça cazip.

İşte farklı coğrafyası, iklimi ve kültürü ile en özgün seyahat rotalarının başında gelen Asya'dan en ilginç destinasyonlar;

1. KAMBOÇYA

Güney Asya'da bulunan Kamboçya, Fransız ve İngiliz sömürgeliğinden sonra uzun yıllar süren bir iç savaş süreci yaşadı. Binlerce yıl öncesine dayanan ihtişamlı tapınaklarının dünyada eşi benzeri bulunmayan Kamboçya, Angkor tapınağı ile ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Dünyanın en büyük tapınağı olan Angkor, dünya kültür mirası listesinde bulunuyor. Mimarisinde Mısır piramitlerinden daha çok taş kullanılan tapınak, halen sapasağlam görüntüsüyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Angkor tapınağından sonra gelen Bayon anıtı ise 54 gotik kuleye sahip. Başkent Phnom Penh'de bulunan Zafer Anıtı ise sömürgeden kurtulma mücadelesinde ölenlerin anısına dikilmiş. Gümüş tapınak ise içerisinde bulunan 100 kiloluk devasa Buda heykeli ve çatısında bulunan 5 binden fazla gümüş kiremitle dikkat çekiyor. Kamboçya Soykırım müzesi ve Ulusal müze de seyahatseverlerin görmesi gereken yerlerden.

Tapınaklar Diyarı Asyadan ilginç rotalar

2. MYNMAR

Bozulmamış doğası ve egzotik yapısı ile dikkat çeken Asya ülkelerinden bir diğeri ise Mynmar İnle gölü üzerine inşa edilmiş olan renkli evleriyle halkın yaşamını sürdürdüğü bir ülke. Budist tapınakları, tekne turları ve balon gezileri ile seyahat severleri cezbeden bu ülkede başkent Yangon ise yöresel mutfağıyla ön plana çıkıyor. Kuleleri altınla kaplı olan tapınaklarıyla ünlü olan kentte altın kuleler her üç yılda bir yenileniyor. Balık, pirinç ve baharatlı sebze yemekleriyle kentte Asya mutfağına özgü lezzetler tadabilirsiniz.

Tapınaklar Diyarı Asyadan ilginç rotalar

3. VİETNAM

Eşine az rastlanan güzellikte doğası, eski ile yeninin buluştuğu kültürü ve eğlenceli şehirleri ile dikkat çeken Vietnam, son yıllarda en çok ziyaret edilen Asya ülkelerinden olma unvanını ele geçirdi. Yıllarca yabancı ülkelerin işgali altında kalan ülke, son yıllarda kapılarını turistlere açabilmiş. Tonkin körfezinde bulunan kireç taşı kayalıkları olan "Halong" ve "Mekong deltası" benzersiz doğal güzellikleriyle herkesi büyülüyor. Ülkenin başkenti olan Hanoi Buda tapınakları, kalabalık çarşıları ve feng shui felsefesinin hüküm sürdüğü bir kent olarak dikkat çekiyor.

Tapınaklar Diyarı Asyadan ilginç rotalar

False