GeriSeyahat Sonbaharda Bodrum'un keyfini çıkarın!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sonbaharda Bodrum'un keyfini çıkarın!

Sonbaharda Bodrum'un keyfini çıkarın!

En güzel tatil beldelerinden biri olan Bodrum sadece yaz aylarında değil sonbaharda da oldukça keyifli... Tatil yapmak için kalabalığın çekilmesini bekleyenlerdenseniz Bodrum sonbaharda tam size göre...

Tatil sadece yaz aylarına özgüymüş gibi şartlanmamız, hem cebimizi hem de modumuzu olumsuz etkiler çoğu zaman... Sanıldığının aksine kızgın güneşin etkisini azalttığı sonbahar mevsiminde de harika bir tatil geçirebilirsiniz. Bunaltıcı sıcaklar bitmiş, yerine ılık, keyifli bir hava gelmiştir.

Sonbaharda yaşanacak en güzel ve en trend tatil yerlerinden biri de şüphesiz Bodrum... Yaz aylarında yaşanan yoğun kalabalık, okulların açılmasıyla birlikte Bodrum'da yerini sakinliğe bırakır. Kalabalığın gitmesi, restoranlardaki servis hızı ve yemek kalitesini dahi olumlu etkiler. Tabii fiyatlar da yaza oranla düşüş gösterir. Deniz bile bir örtü gibi sakin ve dingindir artık.

Sonbaharda Bodrumun keyfini çıkarın

Yazın daha çok çılgın gece kulüpleri ve beach'lerde eğlenilen Bodrum'da artık dinlenme zamanı gelmiştir. Dışarı çıkarken yanınıza gazetenizi ve kitabınızı almayı unutmayın. Denize nazır bir çay bahçesinde çayınızı yudumlarken, pırıl pırıl parlayan güneşin tadını çıkarabilir, kitabınızı okuyabilirsiniz. Ayrıca kalabalıktan kaçırdığınız Bodrum'un doğa harikasını da yakalayabilirsiniz.

Ancak Ekim aylarının başlarında meydana gelen ani hava değişimlerini göz önünde bulundurmalısınız. En fazla bir hafta kadar süren bu fırtınalı yağmur geçişi sonrasında Bodrum, yine güneşli günlere ve sakin denize bırakır kendini. Bu da Kasım ayının ortalarına kadar hala ılık olan denizde bolca vakit geçirebileceğiniz anlamına gelir. Sonbaharın en sevilen yanlarından biri ise şüphesiz doğanın eşsiz manzarası olan 'günbatımı'... Bodrum Gümüşlük günbatımını seyretmek isteyenlerin en uğrak yerlerinden biri.

Sonbaharda Bodrumun keyfini çıkarın

Sonbaharın gelmesiyle sakinliğe bürünen Bodrum'da eğlence bitti sanmayın. Konserler, hatta sadece sonbahar-kış sezonu açık olan birçok meyhane hizmete devam ediyor. Su sporlarının ise tam zamanı. Bu yıl 28.si düzenlenecek olan Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışları 17-22 Ekim tarihlerinde. Milta Bodrum Marina işbirliği ile bu yıl ilki düzenlenecek olan Bodrum Açık Deniz Yelken Kulubü (BAYK) Güz Trofesi 15 Ekim tarihinde başlıyor.

Daha bunun gibi keşfedilmeyi bekleyen o kadar çok yer ve katılacak etkinlik var ki... Bodrum için sonbahar asla küçümsenecek bir mevsim değil.

False