GeriSeyahat Sıkıcı ofis hayatının seyahat etmeye faydası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sıkıcı ofis hayatının seyahat etmeye faydası

Sıkıcı ofis hayatının seyahat etmeye faydası

Seyahat etmek kolaylaştıkça ve gezenlerin yaş ortalaması düştükçe, gençler de hiçbir sorumluluğun olmadığı üniversite hayatından sonra, gerçek hayata başlamakta daha çok zorlanıyor. İşe girdikten sonra çıkamamaktan, bir daha iş bulamayacakları için istifa etmenin zorlaşacağından korkuyorlar. Haklı olsalar da şimdi yazacaklarımdan sonra bu olayı bir daha düşünmekte yarar var! İşte sıkıcı ofis hayatının seyahat etmeye faydaları...

Uzun süreli seyahat ederken bin bir çeşit insanla karşılaşıyorsunuz. Genel olarak bu bin bir çeşit insan iki farklı grupta toplanıyor. İlki yıllar boyunca çalışıp istifa etmiş yaşlı kurtlar, diğeri yeni mezun olup ofis hayatından korktuğu için kendini yollara atmış minik kuzular. Üç senelik durmaksızın seyahatlerimden, Amerika’da okurken, Afrika’da sırt çantasıyla dolaşırken, Asya’da hostellerde konaklarken insanlar hakkında çok şey öğrendim.

Form Tutmana Yardımcı Olan Güzellik Fırsatları için Tıkla

 Dünyayı Gezmek için İndirimli Tur Fırsatları


Gördüğüm ilk ÅŸey, yıllar boyunca o sevmediÄŸi iÅŸ yerinde çalışıp, aldığı maaÅŸ veya iÅŸ tatmininin azlığı nedeniyle her gün söylenmiÅŸ, isyan etmiÅŸ, planlar yapmış, bu planlarını gerçekleÅŸtirmek için para biriktirmiÅŸ ve yola çıkmış insanların seyahati bir masala dönüştürmeleri.Â

Sıkıcı ofis hayatının seyahat etmeye faydası


Onlar yolda attığı her adımı doyasıya hissedip, tanıştığı her insanı bağırlarına basıyorlar. Kolay değil, yıllarca bir amaç uğruna motive olup, sosyal hayattan olmak! Kendini hapishane hayatına mahkum edip, sonunda özgürlüğe kavuşmak. Onlar geride bıraktıklarından o kadar eminler ki, seyahat ettikleri her anın keyfini çıkarıyorlar.

Sıkıcı ofis hayatının seyahat etmeye faydası


Onlar için seyahat etmek ilham dolu bir ödül, hak edilmiş mutluluk, bilerek aldıkları en güzel risk. Ben de onlardan biriyim… Her ne kadar yaptığım işi sevmesem de bugün baktığımda o iş, benim hayatımı idame ettirmemi sağladı, paramı kontrol etmeyi öğretti, profesyonel hayatta insan ilişkilerini tanıttı, diğer insanlarla uğraşan egolu insanların hayatlarının her alanında çukurda olduğunu görmemi sağladı. 



Yıllarca istemediğin bir yerde sırf zorunlu olduğun için çalışıp, sonunda yıllarca hayalini kurduğun yerleri görmek için yola çıkmak ve özgür olmak muhteşem bir duygu. İşinizi severek yapsanız da siz de seyahat etmeyi işinizden çok sevenlerdenseniz, merak etmeyin siz de hala birinci grupta sayılırsınız.

Sıkıcı ofis hayatının seyahat etmeye faydası

Tayland

Diğer grup, yani henüz 17-20 yaş aralığındaki gezginler ise, hayattan ve çalışmaktan korktuğu için yollara düşen, bazen yollarda yıllarca oyalanan ve çoğu zaman geri döndüğünde istemediği işe gireceğini öngören insanlardan oluşuyor. Onlar bana, kafasında düşünecek çok şey olup da hiçbir şeye tam anlamıyla odaklanamayan insanları hatırlatıyor. Karşılaştıkları insanlarla bile konuşmaya isteksiz, yaşadığı anılardan bile yeterince keyif almıyorlar. Tanıştıkları herkesin geçici olduğunu zannettikleri için kalıcı dostluklar edinmiyor, karşılaştıkları sorunların baş edilemez gördükleri için enerjilerini harcamıyorlar.

Sıkıcı ofis hayatının seyahat etmeye faydası

Bali

Kafalarında en güçlü seçenekleri, geri dönüp o burun kıvırdıkları işe girmek. Kendi 18-20 yaş aralığımı düşünüyorum; gerçekten hayattan ne istediğimi tam olarak bilmeyen, yol işe götürürse çalışacağım, evliliğe götürürse evleneceğim bir dönemdi! Fakat birinci gruptaki gezginler, yıllarca yaşadığı o sabah 9 akşam 5 hayatının eziyetini, ofis hayatının kanını donduran soğukluğunu biliyor ve geri dönmemek için farklı yollar arıyorlar. Büyük çoğunlukla da bir yerlerde hostel açarak, okul işleterek, ev alarak ya da tarlalarda çalışarak sonuçlanıyor ve mutluluğun ofis hayatından çok uzak bir yerlerde gerçekleştiğinin farkına varıyorlar. 




İnanın, en kötüyü deneyimledikten sonra da seyahat etmek bambaşka bir tat veriyor. Her ne kadar bir şeylerden kaçmak için yola çıksanız da, seyahat ederken sırf yolda olmak için bulunmuyorsunuz, aksine yolda gönüllü olup insanlara yardım ediyorsunuz, yabancı dil öğreniyorsunuz, sörf öğreniyorsunuz, dalış yapmayı öğreniyorsunuz, yoga öğreniyorsunuz ve öğrendiğiniz her şey yeni hayatınızda severek yapabileceğiniz iş potansiyeline dönüşüyor.

Sıkıcı ofis hayatının seyahat etmeye faydası

Tazmanya

Bir de bu işin finansal yönü var ki, o da tamamen başka bir konu. 9-5 iş yaşamına başlamadan seyahate çıkan insanlar, eğer inanılmaz maceracı bir ruha sahip olup, otostop çekmekten, çadır kurmaktan zevk almıyorsa, ya da büyük bir takipçi desteği yoksa bu işi bir daha düşünmeliler. Çünkü birikmiş bir para olmadan seyahat, gidilen yerlerde çok pahalı diye yapılamayan ve içte kalan etkinliklerle dolu bir seyahat biçimine dönüyor. Gidilen ülkeler, ‘param olunca bir daha gelirim.’ listesine ekleniyor.



Kaldı ki iş deneyimi olmadan çıkılan uzun süreli seyahatten geri dönüldüğünde de hiç bir işveren sırf seyahat deneyimine bakıp kimseyi işe almıyor. Sahip olunan iş deneyimi sonrası çıkılan seyahat ise ekstra bonus kazandırıyor. 

Sıkıcı ofis hayatının seyahat etmeye faydası


Seyahat etmeden önce 9-5 çalışmak, bana göre bir yaşam sınavı. Eğer siz de yola çıkmak için hayaller kuruyorsanız bu yazıdan ders alın. O büyük seyahatiniz öncesi bütçenizi zorlamayan bir kaç ülkeye gidip, seyahat deneyiminizi artırın. Uzun süreli seyahat için işleri kolaylaştırın. Patronunuz için değil kendi en güzel günleriniz için çalışmayı öğrenin. Ne istediğinizi tam olarak biline kadar kendinizi o ofise mahkum edin!

www.evdenuzakta.net


False