GeriSeyahat Seyşeller nerede? Seyşeller harita üzerindeki konumu ve nüfus bilgileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Seyşeller nerede? Seyşeller harita üzerindeki konumu ve nüfus bilgileri

Seyşeller nerede? Seyşeller harita üzerindeki konumu ve nüfus bilgileri

Seyşeller, Afrika kıtası ile bağlı ada ülkesidir. Toplam yüz ölçümü 459 kilometrekare olan Seyşeller, ortalama 80 bin civarı bir nüfusa sahiptir. Nüfusun yüzde 60'tan fazlası gençlerden oluşurken, ülke yönetimi tek partili bir rejime sahiptir. Ülkenin genel ekonomisi ise tarım ve turizm üzerine kuruludur. Seyşeller ikliminde muz, tatlı patates, hindistan cevizi ve vanilya gibi başlıca ürünler kolaylıkla üretilebilmektedir. Peki, Seyşeller nerede? işte, Seyşeller harita üzerindeki konumu ve nüfus bilgileri

Seyşeller, ılıman bir iklime sahip olan ada ülkesidir. Fransızca, İngilizce ve Seyşeller Kreyolu adı verilen dillerin konuşulduğu ülke, Cumhuriyet rejimine göre yönetiliyor. Ülke ekonomisi esas olarak tarım ve turizme dayanır. Ayrıca tüketim malları ihracatı da önemli bir gelir kaynağıdır. Ülkede yetişen başlıca tarım ürünleri; muz, tatlı patates, manyok ve bunun ürünü nişasta, kokonat ve vanilyadır. Ülkenin nüfusu ise 80 bin civarıdır.

Ülkenin en önemli endüstrisi gıda endüstrisidir. Ayrıca deniz ürünleri önemli bir gelir kaynağıdır. İşçi gücünün %19'u tarımda, %20'si mâdencilik ve inşaatçılıkta, %14'ü kamu sektöründe ve sosyal hizmetlerde, %11'i de lokanta ve hotel işletmeciliğinde istihdam edilir.

İthâlat ve ihrâcatını daha çok Birleşik Krallık, Fransa, Güney Afrika, Yemen ve Pakistan ile yapar. Başlıca ihraç ürünleri şunlardır: Kurutulmuş hindistancevizi içi, tarçın, sabun ve parfüm yağı, vanilya ve balık. Diğer önemli gelir getiren kaynaklar ise guano, kaplumbağa kabuğu, köpekbalığı yüzgeci ve balık ürünleridir.

Ulaşım sistemi yeterli olup ülkenin en gelişmiş şehri ve limanı başkenti Victoria'dır.

Seyşeller'in harita üzerindeki konumu şu şekilde;

False