GeriSeyahat Şeker tadında güzellik: Şeker Kanyonu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Şeker tadında güzellik: Şeker Kanyonu

Şeker tadında güzellik: Şeker Kanyonu

Yemyeşil bir vadi boyunca uzanmış sarp ve dik kayalıklar arasında tablo gibi bir güzellik Şeker Kanyonu... Karabük'e bağlı Yenice ilçesinde bulunuyor. Muhteşem güzelliği, zengin endemik canlı çeşitliliği ve pınarlardan akan buz gibi sularıyla doğa ve macera tutkunlarını bekliyor.

Şeker kanyonunun yüksekliği 100 metre civarından başlayıp yer yer 250 metreye kadar yükselebiliyor. Doğa tutkunları için manzaralar barındıran kanyon içerisinde zorlu geçiş alanları da var. Kanyonda ilerleyebilmek için bu bölümlerde yüzmek zorunlu hale gelebiliyor. Kanyon, ismini de aldığı şeker mevkisi ismi verilen yerden itibaren başlıyor. Toplam uzunluğu yaklaşık 7 km. olan kanyonun 2 km’lik bölümünde ulaşım, araçlarla sağlanıyor. Daha sonraki yaklaşık 5 km’lik alan ise doğa ve macera tutkunları için kanyoning yapmak için çok uygun.

Kanyonunun başlangıç noktasında bulunan piknik ve mesire alanları, mangal tutkunları için harika fırsatlar sunuyor. İnsana huzur veren manzarasının seyrine dalarken aynı zamanda mangalınızı da yapabilir, doğanın enfes güzelliğinin tadını çıkarabilirsiniz. Yeniçe ilçe merkezine yaklaşık 30 km. uzaklıktaki Sarıot’ta özellikle böbrek ve romatizma hastalarına iyi geldiği bildirilen acısu kaynaklarından biri bulunuyor. Bu sudan içip aynı zamanda orman alanı içerisinde doğanın huzur veren muhteşem güzelliğinin tadını çıkarabilirsiniz. Yenice ilçe merkezine yaklaşık 9 km. mesafede bulunan Göktepe Tabiat Parkı, bölge halkı tarafından özellikle yaz aylarında dinlenmek ve piknik amacıyla kullanılıyor. Aynı zamanda her yıl geleneksel Zümrüt Yenice Göktepe şenliklerinin de yapıldığı park, kanyon ziyaretiniz esnasında görmeniz gereken önemli merkezlerden biri.

Şeker tadında güzellik: Şeker Kanyonu


Yenice ilçe merkezine yaklaşık 17 km. mesafede bulunan Fındıkaltı dinlenme tesisleri, harikulade manzarası ve doğal güzelliğiyle misafirlerini cezbediyor. Yenice ziyaretinizde uğramayı unutmayın. Yenice ormanları, çok az ormanda rastlanılabilecek önemli bir özelliğe sahip.  Kontus defnesi, kızılçam, Istıranca meşesi, Dişbudak, Akağaç, Gümüş ıhlamur, Kurt bağrı, Erguvan gibi birçok ağaç türünü bir arada görebileceğiniz Yenice ormanları, sayısız muhteşem güzellikleri bünyesinde barındırıyor. Ruhunuzu ve bedeninizi arındırmak, hayata bakışınızı sil baştan yenilemek, iliklerinize kadar huzurla dolmak istiyorsanız cennet ülkemizde mutlaka uğramanız gereken duraklardan biri Yenice ormanları.

Zengin bir ekosistem içerisinde, çok canlı bir faunayı bünyesinde barındıran Yenice ormanları, Batı Karadeniz bölgesinin adeta oksijen kuşağı. Misafirlerine birbirinden güzel peyzajlar sunan Yenice ormanları, fotoğraf tutkunları için de muhteşem enstantaneler sergiliyor.

Şeker tadında güzellik: Şeker Kanyonu


Şeker kanyonuna ulaşım Ankara - Bartın ve İstanbul - Bartın karayolu üzerinden Yenice yol ayrımına ayrılarak ulaşım rahatlıkla sağlanabileceği gibi Ankara – Karabük ve İstanbul Karabük karayolu üzerinden de Yeniçağa yol ayrımına dönerek muhteşem bir güzellik Şeker kanyonuna ulaşmak mümkün.  

Şeker tadında güzellik: Şeker Kanyonu


Özgürlüğünüzü alın ve yemyeşil ormanları, tertemiz havası ve büyüleyici manzaralarıyla sizleri bekleyen şeker kanyonuna doğru yelken açın, hep seyahatte kalın…

False