GeriSeyahat Sakarya’da 10 adım
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sakarya’da 10 adım

Sakarya’da 10 adım

Doğasının güzelliğiyle bilinen kaçış noktalarından biri Sakarya… Jürimize kentin görülesi noktalarını sorup longozdan müzeye en iyileri sıraladık.

Sakarya’da 10 adım

İstanbulluların yakın rotası

SAPANCA GÖLÜ

Şehir merkezinden 20 kilometre sonra doğanın kucağına varıyorsunuz. Göl çevresini yürüyerek veya bisikletle gezin. Nurgül Büyükkalay “Etrafı ormanla çevrili. Durgun suyuyla kano için uygun. Maşukiye, çevrede ziyaret edebileceğiniz bir mesire” diyor.
Sakarya’da 10 adım

Sokakları keşfetmeli
TARAKLI

Osmanlı mimarisinin bütün özelliklerini taşıyan Taraklı’da 81 tescilli tarihi ev var. Saffet E. Tonguç’un önerisi: “Yavuz Selim’in yaptırdığı Kurşunlu Cami’yi ziyaret listenize ekleyin.”
Sakarya’da 10 adım


Şimdi tam zamanı!
ACARLAR LONGOZU

Dünyanın sayılı longoz ormanlarından biri. Serda Büyükkoyuncu “İdeal dönemi mayıs-ekim arası; 750 metrelik iskelede yürüyün. Saat 9-15 arası nilüferler açıyor” diyor.
Sakarya’da 10 adım


Etnografik eserler
SAKARYA MÜZESİ

Binbaşı Baha Bey tarafından yaptırılan konut, 1922’de Atatürk ve annesine ev sahipliği yapmış. 1993’ten beri arkeolojik ve etnografik eserler sergileniyor.
Sakarya’da 10 adım


Kamp ve yürüyüş
AKYAZI ACELLE YAYLASI

Akyazı’ya 40 kilometre mesafedeki yayla, bu mevsimde kartpostalları andıran güzelliğiyle misafirlerini büyülüyor. Yaylada yürüyüş parkurları ve mesireler var. Çadır ve karavanla gelebilirsiniz.
Sakarya’da 10 adım

Denize girebilirsiniz
KARASU PLAJI

Karadeniz ve Marmara bölgelerinin kesişim noktası. İki mavi bayraklı plaj öneren Burak Özberk “20 kilometrelik uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun ikinci plajında denize girebilirsiniz” diyor.
Sakarya’da 10 adım

Zorlu bir yol ama...
DOĞANÇAY ŞELALESİ

Burcu Gürtürk Kadak’ın önerisi: “Şelaleye aracınızı bırakıp orman içinde toprak yoldan 300 metre yürüyerek ulaşıyorsunuz. Yol meşakkatli olsa da şelaleyi görünce tüm çabalarınıza değiyor.”
Sakarya’da 10 adım

Önemli yapılardan
RÜSTEMPAŞA CAMİSİ

Mimar Sinan’ın kalfalarına yaptırılan cami, Kanuni Sultan Süleyman’ın sadrazamı Rüstem Paşa’nın ismini taşıyor. Çeşitli restorasyon çalışmaları geçirse de orijinalliğini koruyor.
Sakarya’da 10 adım

Fotoğralar, haritalar...
GEYVE ALİ FUAT PAŞA KUVAYI MİLLİYE MÜZESİ

Yapı, 1989’da müzeye çevrilmiş. İlk katında Kuvayı Milliye dönemi fotoğraf, belge ve haritaları sergilenirken üst katı da Ali Fuat Cebesoy Müzesi olarak kullanılıyor.
Sakarya’da 10 adım

Kuş gözlemi için...
POYRAZLAR GÖLÜ

Yerli halkın ve turistlerin uğrak noktalarından biri olan göl, kuş gözlemciliği için uygun. Tabiat Parkı’nda piknik yapabilir, doğa yürüyüşüne çıkabilir, çeşitli spor aktivitelerine katılabilirsiniz.

False