GeriSeyahat Rusya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Rusya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Rusya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Rusya öğrenci vizesi gerekli evrakların hazırlanmasının ardından Rusya konsolosluğuna başvuru yapılarak alınır. Rusya öğrenci vizesi başvuruları genellikle 4 ile 10 gün arasında sonuçlanmaktadır. Resmi tatil ya da yoğunluk günlerinde ek belge istenmesi durumunda süre uzayabilir. Rusya öğrenci vizesi nasıl alınır? Vize kaç günde çıkar? Nasıl başvuru yapılır sizler için ayrıntıları ile derledik.

Rusya öğrenci vizesi için seyahatten en az 1 ay öncesinde başvuru yapılmalıdır. Rusya'da eğitim almak isteyen öğrencilerin mutlaka Rusya Federasyonu Göçmen Bürosu'ndan davetiye almaları gerekir. Bu davetiye sayesinde Rusya öğrenci vizesi kolaylıkla alınır.

  Rusya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? 

 Rusya Federasyonundaki eğitim kurumlarında öğrenim görmek için gerekli evrakların hazırlanması gerekir. Rusya Federasyonu Göçmen Bürosu'ndan öğrencilerin de davetiye almaları gerekir. Bu davetiye sayesinde eğitim alınacak kurum ile Göçmen Büro ortak karar alırlar. Öğrenciler için Göçmen Bürosu'ndan direkt başvuru mektubu çıkarılır. 

 Rusya Dışişleri Bakanlığı kararıyla başvuru değerlendirmeye alınır. Gerekli görülmesi durumunda başvuru sahipleri de Rusya'ya gitmek için davetiye hazırlarlar. Öğrenci vizesi genellikle 90 günü kapsar. Öğrenci vizesi ancak bir yıl kadar uzatılabilir.

  Vize Kaç Günde Çıkar? 

 Rusya öğrenci vizesi yaklaşık 10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Rusya konsolosluğunda iş yoğunluğu ya da resmi tatil günlerinden dolayı iş ve işlemler uzayabilir. Öğrenciler Rusya'ya seyahat etmeden en az bir ay öncesinde vize başvurularını yapmalılar. Vizenin uzama ihtimaline karşı erken başvuru daha iyi olacaktır. 

 Nasıl Başvuru Yapılır? 

 Rusya'dan öğrenci vizesi almak için tüm evrakların eksiksiz olarak hazırlanmalıdır. Evraklar hazırlandıktan sonra Rusya konsolosluğuna şahsen başvuru yapılması gerekmektedir. Rus Konsolosluğu ihtiyaç halinde ek evraklar da isteyebilir. Bazı durumlarda Rus Konsolosluğu gerekli görmesi durumunda başvuru sahibini mülakata davet edebilir. 

 Rusya öğrenci vizesi için şahsen başvuru gerekmektedir. Adayların Rusya'da eğitim görecekleri kurumdan da davet mektubu istemeleri önem taşımaktadır. Davet mektubu genellikle vizenin onay sürecini hızlandırır. 

 Rusya Öğrenci Vizesi İçin Hangi Evraklar Gerekir? 

 Rusya'dan öğrenci vizesi almak için bazı evrakların hazırlanması gerekmektedir. Rusya öğrenci vizesi için başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir. Başvuru formundaki bilgilerin verilen tüm evraklar ile uyumlu olmaması durumunda vize başvurusu olumlu sonuçlanmaz. Öğrenci vizesi için Rusya Göçmen Bürosu tarafından verilen davetiyeye ihtiyaç duyulmaktadır. Öğrenci davetiyesi yerine alternatif bir evrak da kullanılabilir.

  Davetiye yaklaşık 45 gün içinde sonuçlanacaktır. Vizenin basılacağı pasaportun en az 2 sayfası boş olmalıdır. Ayrıca vize bitimini takip eden süreçte pasaportun 6 ay geçerli olması beklenir. Adaylar hastaneden HIV raporu almalıdır. Sağlık sigortası poliçesi ile birlikte biyometrik, arka fonu beyaz renkte güncel bir fotoğraf da istenmektedir. 

 Tüm evraklar hazırlandıktan sonra belgeler Rusya Konsolosluğuna bırakılmalıdır. Konsolosluğun istemesi halinde gereken evraklarda değişiklikler de yapılabilir. Rusya'da kalma amacına göre gereken evraklarda değişiklik de söz konusu olabilir. 

False