GeriSeyahat Romanya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Romanya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Romanya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Romanya vizesi, başvuru tarihinden itibaren 4 iş günü ile 15 iş günü arasında çıkmaktadır. Romanya seyahati yapmak isteyenlerin E- Vize sistemi üzerinden başvuruda bulunması gerekir. Başvuruyu yapan kişiye sistem randevu tarihi tanımlayacaktır. Randevu tarihinde Konsolosluğa şahsen giderek başvuru yapılması gerekmektedir. Romanya vizesi ne kadar sürede çıkar? En hızlı ve erken kaç günde vize alınabilir? İşte tüm detaylar.

Romanya vizesi alabilmek için öncelikle online olarak E- Vize işlemlerine giriş yapıp başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. Tüm bilgiler eksiksiz doldurulduktan sonra ise sistem randevu tarihi vermektedir. 

 Romanya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Romanya vizesi alabilmek için, E-Vize sisteminden randevu alarak başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. Bilgilerin eksiksiz doldurulması vize çıkışında önemlidir. Eksik evrak ve bilgi uzama nedeni olacaktır. Form doldurulduktan sonra sistem randevu tarihi belirlemektedir. Sistem tarafından randevu muhatabına tanımlanan Konsolosluk randevusuna mutlaka şahsen gidilmesi gerekmektedir. Konsolosluk tarafından değerlendirmeye alınan başvurular uygun görülürse vize başvurusunu onaylamaktadır.

  Romanya vizesi almak zorunda bulunan Türk vatandaşları sadece Bordo(Umumi) pasaport sahipleridir. Diğer hizmet pasaportu, Diplomatik pasaport, hususi pasaport sahipleri vizeden muaftır. Altı ay içinde 90 günü aşmayan Romanya ziyaretlerini bu kişiler vizesiz giriş yapabilmektedir. Romanya vizesi başvuru tarihinden itibaren 4 – 15 iş günü içinde çıkabilmektedir.

  En Hızlı ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir? 

 Romanya seyahati yapmak isteyen Bordo pasaportlu kişilerin, E-Vize sistemine giriş yaparak vize başvuru formunu doldurması gereklidir. Bilgilerini eksiksiz dolduranlara sistem Konsolosluktan başvuru randevu tarihi vermektedir. Başvuru tarihinde kişinin şahsen orada bulunması gerekmektedir. Hızlı ve kolay vize alınabilmesi gidiş nedeninin bilinmesi ve evrakın tam olmasına bağlıdır.

  Eksik evrak süre uzamasına neden olabilmektedir. Romanya’ya Hizmet pasaportu, Diplomatik pasaport ve Hususi pasaport sahiplerinin 90 günü aşmayan sürede vize zorunluluğu bulunmamaktadır. İsviçre veya Liechtenstein vize sahipleri kolaylıkla giriş çıkış yapabilmektedirler. Romanya girişi yapmak isteyen Schengen ülke vatandaşlarından da vize istenmemektedir. Vizeler, A tipi, B tipi, C tipi ve D tipi olarak adlandırılmaktadır. Her bir vize farklı özellik taşımaktadır. 

 A türü vize = Başka ülkelere seyahat edecek olanların Romanya havaalanından gideceği ülke uçağına binme süresini kapsayan kalkışlar için verilmektedir.

 B Türü vize= Romanya üzerinden transit geçiş yapmak isteyenlere verilir. En fazla 5 gün geçerlidir.

 C türü vize= 6 ay içinde Romanya seyahati 90 günü aşmayanlara verilen vize türüdür.

 D türü vize= Başvuru sahibi için Romanya oturum izni sağlamaktadır. 

 Romanya Vizesi İçin İstenen Evraklar 

 - Güncel (6ayı aşmayan)Biyometrik fotoğraf,

 - Seyahatin bitiş tarihinden sonra 6 ay geçerliliğe sahip pasaport,

 - Nüfus cüzdanı fotokopisi,

 - Konaklama yerinden onaylı belge,

 - Romanya seyahati süresince yeterli banka hesap bilgisi,

 - Aile, akraba, arkadaş ziyaretini bildiren Romanya’ da bulunan kişiden gelen noter tasdikli davetiye,

 - Romanya eki bulunan zorunlu seyahat sigorta belgeleri istenmektedir. 

False