GeriSeyahat Polonya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Polonya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Polonya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Polonya vizesi için konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş başvuru merkezleri ile iletişime geçebilir ve hizmet alabilirsiniz. Bu durum her merkez tarafından farklı olduğundan kendinize uygun olan başvuru merkezini bulabilirsiniz. İnternet üzerinden gerekli evrakları öğrenerek hazırlayabilir ve direkt kendiniz de konsolosluklara giderek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Polonya vizesinin ne kadar çıkacağını da sizler için merak edilen tüm detaylarıyla derledik.

Polonya vizesi başvurunun yapıldığı tarih itibariyle ortalama olarak 15 gün içinde çıkar ve başvurduğunuz merkezden alabilirsiniz. Eğer en hızlı şekilde vize çıkarmanız gerekiyorsa hızlı vize işlemleri de 1 gün içinde sonuçlanır. 

 Polonya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Normal şartlarda herhangi bir sorun çıkmaması halinde 10 iş günü içinde vizeniz çıkar ve vize başvuru merkezlerinden alabilirsiniz. Eğer bu süreç uzarsa arayarak başvurunuz hakkında bilgi almanız mümkündür. Konsolosluk ya da büyükelçilikler dışında vize başvuru merkezlerinden de vizenizi çıkarabilirsiniz. Vizenin çıkma süresi uzarsa seyahat tarihinizde de aksaklıklar olacağından başvuru tarihinizi iyi ayarlamanız gerekir. 

 Mağdur olmamak için başvuruyu seyahat tarihinizden en az 1 ay öncesinde başlatmış olmanız gerekir. Bulunduğunuz bölgeye en yakın başvuru merkezine giderek evraklarınızı randevu saatinizde teslim edebilirsiniz. Eğer vize başvurunuz reddedilirse tekrardan başvuru yapabilirsiniz. Fakat bu koşullarda ödediğiniz ücret tarafınıza iade edilmez. Vermiş olduğunuz evrakları yeniden kullanabilirsiniz fakat ücret ödemesini yeniden yapmanız ve yeni tarihli bir dekont iletmeniz gerekir. 

 En Hızlı ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir? 

 En hızlı vize almanız için ekspres vizeye başvurmanız gerekir. Bu şekilde bir başvuru yaparsanız vize işlemlerinizin sonuçlanması yalnızca 1 iş günü sürer. İşlemleriniz hızlı olacağından ücrette değişiklik olması da mümkündür. Bu nedenle öncesinde dilekçe yazmanız ve ödemeyi yaparak dekontu da yetkililere iletmeniz gerekmektedir. Polonya'ya hızlı gitmenizi gerektiren sebebin ne olduğu da yetkililer için önemlidir. Özellikle kabul edilmesi için gerekli bir sebep olması istenmektedir.

 Aksi halde başvurunuz reddedilebilir ve vize alım süreniz de uzayabilir. Pasaportunuzun son 2 sayfasının boş olması ve seyahat dönüşü 3 ay daha geçerli olması vize için önemlidir. Aynı zamanda pasaportun son 10 yıl içinde alınmış olması ve vesikalık fotoğraflarınızın da son 3 ay içinde çekilmiş olması önemlidir.

  Kimlere Polonya Vizesi Verilmez? 

 İşsizse, bakmakla yükümlü oldukları kişilere bakamıyorlarsa ve düzenli bir gelirli yoksa bu kişilere Polonya vizesi verilmez. Vize almak isteyen kişilerden gelir belgesi, ev ya da araç tapusu gibi maddiyat gösterici belgeler talep edilir. Bu kişiler potansiyel olarak düşük görüldükleri için ülke Schengen vizesi verirken çekingen davranır.

  Başvuru yapmadan önce bu bilgileri göz önünde bulundurmak ve buna göre belgeleri temin ederek vize başvuru merkezlerine gitmek gerekir. Vizenin çıkması için evrakların tam olması ve belgelerdeki bilgilerin doğru olması da önemlidir. Aksi halde vizeniz reddedilebilir ve tekrar başvuru için ödeme yapmanız gerekebilir. 

False