GeriSeyahat Polonya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Polonya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Polonya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Polonya öğrenci vizesi için ülkede bulunan eğitim kurumlarından bir kabul belgesi almanız gerekir. Kabul belgesi ile beraber diğer evrakları toplamanız ve sonrasında büyükelçilik ya da konsolosluklara gitmeniz gereklidir. Öğrenci vizesi 5 günde çıkabildiği gibi 30 gün sürdüğü de olmaktadır. Polonya öğrenci vizesinin nasıl alınacağını ve kaç günde elinize ulaşabileceğinin merak edilen detaylarını derledik.

Polonya'da öğrenci olacaksanız kısa süreli C tipi vizeye ya da uzun süreli D tipi vizesine başvuru yapabilirsiniz. Vizenin en az 5 en fazla 30 günde çıkması mümkündür. 

 Polonya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? 

 Yabancı uyruklu öğrenciler Polonya öğrenci vizesi almak için farklı vize türlerine başvuru yapabilir. Her öğrencinin kendine uygun vizeyi bulması ve buna göre başvuru yapması gerekir. Evrakların tamamlanması ve eğitim kurumundan alınan kabul mektubunu da konsolosluğa vermesi gerekmektedir. Başvuruları en yakın Polonya Konsolosluğundan ya da Büyükelçiliklerden gerçekleştirebilirsiniz.

  Öğrenci adaylarının Polonya'ya vardıktan sonra Voyvodalık Bürolarına gitmeleri ve ikamet için de başvuruda bulunmaları gerekir. Başvuru sonunda öğrencilere geçici ikamet kartı verilir. Öğrenci vizesi C tipi ya da D tipi olarak alınabilir. C tipi Schengen bölgesinde ve 90 gün ile 180 gün arasında kalmayı planlayanların alması gereken vizedir. D tipi ise Polonya'da 1 yılın üzerinde kalmayı planlayanların alması gereken öğrenci vizesidir.

  Vize Kaç Günde Çıkar? 

 Polonya öğrenci vizesinin toplam işlem süresi 5 gün ile 10 gün arasındadır. Konsolosluğun bilgisine sunulmuş olan evrakların en çok 30 gün sürdüğü bilinmesi gereken bir unsurdur. Bundan dolayı öğrencilerin olabildiğince erken başvuru yapması ve süreci başlatması gerekmektedir. Ek evraklara ya da ek süreye ihtiyaç duyulması mümkündür. Bu durumda öğrenci vizesini almak için 30 günden daha uzun süre beklemeniz de mümkündür.

  Nasıl Başvuru Yapılır? 

 Polonya'dan öğrenci vizesi almak için iki vizeye başvuru yapabilirsiniz. C tipi kısa süreli, D tipi ise uzun süreli öğrenci başvurusudur. 1 yıldan uzun kalacak olanların D tipi, 90180 gün arası kalmayı planlayanların C tipi vize için başvuru yapması gerekir. Öğrenci vizesi için konsolosluk ya da büyükelçiliklere başvuru yapabilirsiniz. Bunun için tüm evrakları edinmeniz ve konsolosluk yetkililerine vermeniz gerekmektedir.

  Vizenin çıkması en az 5 en fazla 30 gün sürer. Daha uzun sürmesi ve yetkililer tarafından detaylı inceleme talep edilmesi de mümkündür. Bazı durumlarda büyükelçilik tarafından dil yeterlilik belgesi de talep edilebilir. 

 Polonya Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar 

Vize için başvuru formu 

Geçerli olan bir uluslararası pasaport (Dönüş yapılacak tarihten sonra 3 ay daha geçerli olmalı ve 2 sayfasının boş olması gerekli.) 

Kimlik fotokopisi ve orijinali 

2 tane renkli çekilmiş pasaport fotoğrafı 

Avrupa'da geçerli olan bir sağlık sigortası 

Polonya'da eğitim alınacak kuruma yapılmış olan kayıt ve kabul mektubu 

Eğitim ücretinin ödendiği makbuz 

Finansal olarak yeterli olunduğunu belirten yeterlilik kanıtı 

Vize başvurusu için ödenmiş olan başvuru ücret makbuzu 

False