GeriSeyahat Polonya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Polonya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Polonya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Polonya konsolosluk randevusu için başvuru merkezleri ya da temsilcilikler ile iletişime geçmeniz gerekir. Sonrasında randevu saatinizde gerekli evraklar ile merkezde olmanız ve vize işlemlerine başlamanız gerekmektedir. Vize ortalama olarak 10 ile 15 gün arasında çıkar ve tarafınıza haber verilir. Eğer hızlı vize için başvuru yaparsanız bu da 1 gün içinde sonuçlanır. Polonya konsolosluk randevusu hakkında merak edilen tüm detayları ayrıntıları ile derledik.

Polonya konsolosluk randevusu için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez. İnternet üzerinden online bir şekilde randevu oluşturabilirsiniz. 

 Polonya Konsolosluk Randevusu Nasıl ve Nereden Alınır? 

 Polonya konsolosluk randevusu için konsolosluğun internet sitesine girmeniz ve randevu talebinde bulunmanız gerekir. Konsolosluğa vereceğiniz mail adresinize randevu tarih ve saatinin bilgisi yetkililer tarafından gönderilir. Bu saatte konsoloslukta olmanız ve işlemlerinize başlamanız gerekir. Eğer randevuya gelmez ya da geç kalırsanız işleminizin yapılmaması ihtimali vardır. Bu nedenle randevunuzu ertelemeniz ya da iptal ettirmeniz gerekmektedir. Randevuya gelmediğiniz takdirde sonrasında yapacağınız işlemlerde aksaklıklar karşınıza çıkabilir. Polonya vizesinin çıkması ortalama 15 gün sürer. Bu sürenin içinde hafta sonları ve resmi tatiller de bulunur.

  Randevu Almak Ücretli mi? 

 Polonya'ya seyahat gerçekleştirecek olan vatandaşlarımızın seyahat öncesinde vize çıkarması gerekmektedir. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaportu olan kişiler 90 güne kadar Polonya vizesinden muaf tutulurlar. Umuma mahsus pasaport sahipleri için ise vize mecburidir. Vize çıkarmak ya da konsolosluktan farklı işlemler için randevu almak tamamen ücretsizdir. Bu nedenle online randevu alabilir ve işlemleriniz için konsolosluklara gidebilirsiniz. 

 Polonya Vizesi İle İlgili Bilgiler 

 Vize başvurusu için Polonya vize başvuru formu doldurulması gerekir. Polonya temsilcilikleri tarafından yalnızca ulusal Polonya vize başvurusu yapılabilmektedir. Diğer vize başvuruları için ise vize başvuru merkezlerinden işlem yapmanız gerekir. Polonya'ya yapılacak olan seyahat 90 günü geçmiyorsa Polonya konsoloslukları tarafından yetki verilmiş olan başvuru merkezlerinden işlem yapabilirsiniz. Randevusuz bir şekilde vize başvurusu yapamayacağınız için mutlaka randevu almanız gerekmektedir. Online platformlar üzerinden kendiniz randevu oluşturabildiğiniz gibi danışmanlık şirketlerinden de hizmet satın alabilirsiniz. Bunun için sizden danışmanlık ücreti alınmaktadır. 

 Polonya Vize Randevusu İptal Edilir mi? 

 Polonya vizesi için randevu almak işlemlere başlamak gerekir. Polonya vize başvuru merkezleri ve Polonya temsilcilikleri bu konuda vatandaşlara hizmet gerçekleştirmektedir. Eğer aldığınız randevuya gidemeyecekseniz bu durumda randevuyu iptal ettirmeniz gerekmektedir. Temsilcilikten aldığınız randevuları telefon ile ya da mail yoluyla iptal edebilirsiniz. 

 Eğer vize başvuru merkezinden randevu almışsanız bunun için internet sitesi üzerinden iptal işlemi yapabilirsiniz. Bunun için internet üzerinden hesabınıza girmeniz ve randevu detayları bölümünden iptal et seçeneğini tıklamanız gerekir. İptal ettiğiniz randevunuzu tekrar aktif hale getirmeniz mümkün değildir. Bu nedenle iptal etmeden önce düşünmeniz ve buna göre işlem yapmanız gerekir. Tekrar vize çıkarmak için yeni randevu oluşturmanız gerekir. 

False