GeriVodafone Red İle Dünya Avucunuzda Ortaçağ’da hiking: Sintra
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ortaçağ’da hiking: Sintra

Ortaçağ’da hiking: Sintra

Pek çok yazar ve şair tarafından bir ‘peri masala kasabası’ olarak tanımlanan Sintra, Lizbon’a 30 kilometre mesafede. Ancak bir tam günü hak ediyor ve tam anlamıyla ortaçağda hiking yapıyormuşsunuz gibi bir duygu veriyor.

Nasıl gidilir?

Sintra’ya ulaşmak son derece kolay. Lizbon’un merkez istasyonu Rossio’dan 15 dakikada bir tren kalkıyor. Yolculuk laklaşık 40 dakika sürüyor. İstasyondan Sintra merkezine de 1 kilometrelik bir küçük yürüyüş veya otobüs var.  

Ortaçağ’da hiking: Sintra


Ne yapılır?

Palacio Nacional  tarihi 10. yüzyıla kadar giden eski bir saray. İlk olarak şehir müslümanların elindeyken yapılmış, ardından gelen Portekiz kralları tarafından yenileme çalışmaları yapılmış. Regaleira Sarayı’nın kökeni 1697’ye dayanıyor. 1892 yılında ise Carvalho Monteiro isimli bir Portekizli entomolojist (böcek bilimci) tarafından satın alınarak baştan yaptırılmış. 1998 yılında restore edilerek halka açılmış. Yapı Portekiz’de en çok fotoğrafı çekilen turistik mekanlardan biri. Moor Kalesi de ilk görülmesi gerekenler. Kaleye yolculuk aynı zamanda güzel de bir yürüyüş rotası. Yapının tarihi 8’inci yüzyıla uzanıyor.


Ortaçağ’da hiking: Sintra


Eski kraliyet rezidansı olan Pena Sarayı da tepede yer alıyor. Eski Germen ve Roma mimarisinden esinlenen yapının bir Disney kalesini andırdığı konusunda herkes hemfikir. Burası aynı zamanda Portekiz Krallığı’nın son prensesi, 1910 yılındaki Portekiz devriminden sonra sürgüne gönderilen Prense Amelie’nin sürgünden önceki son gecesini geçirdiği yer.

Ortaçağ’da hiking: Sintra


Buraya kadar gelmişken oldukça yakın mesafede bulunan Cabo da Roca (Roca Burnu’nu) yani Avrupa Kıtası’nın en uç noktasını da ziyaret edebilirsiniz.

False