GeriSeyahat Norveç Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Norveç Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Norveç Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Norveç aile birleşimi vizesi, Norveç vatandaşı olan birisi ile evlenildiği zaman alınır. Norveç'te yaşamak isteyen kişiler de evlenerek aile birleşimi vizesi alabilirler. Norveç aile birleşimi vizesi uzun süreli bir oturma izni imkanı tanır. Norveç aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir? Tüm ayrıntıları ile derledik.

Norveç aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar hazırlanmalıdır. Aile birleşimi vizesi için Norveç'te yaşamak için Norveç'te yaşayan birisi ile evlenmek gerekmektedir. Bazı kişiler aile birleşimi vizesini daha kolay bir şekilde alır. 

 Norveç Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? 

 Norveç'te yaşayan kişinin Türkiye'de karısı ya da kocası olursa aile birleşimi vizesini alabilirler. Norveç vatandaşı ile Türk vatandaşının ortak çocukları da vize alabilirler. Evlat edinilen çocuğu olan ve birinci dereceden kan bağı olan kişiler de Norveç aile birleşimi vizesi alabilirler. Norveç'e aile birleşimi için giden kişilerin oturum izni almaları gerekmektedir. Norveç aile birleşim vizesi için de gereken evrakların hazırlanması ve başvuru yapılması gerekmektedir. 

 Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Norveç aile birleşimi vizesi için tüm evraklar eksiksiz olarak hazırlanmalıdır. Başvuru yapıldığı takdirde yaklaşık 2 aylık bir süreçte vize çıkabilir. Norveç aile birleşimi vizesi sayesinde 3 aydan daha uzun bir sürede Norveç'te kalınabilir. Norveç aile birleşimi vizesi sonuçlanma süresi ek belge istenmesi ya da yoğunluk durumuna bağlı olarak uzayabilir. 

 Gerekli Evraklar Nelerdir? 

 Norveç aile birleşimi vizesi almak için evlilik cüzdanı, doğum belgesi, sağlık raporu ve noter onaylı adli sicil belgesi gerekmektedir. Kişinin son 6 ay içinde çekilen beyaz arka fona sahip biyometrik fotoğrafı gerekmektedir. Noter onaylı adli sicil belgesinin yanı sıra seyahat sağlık sigortası hazırlamak gerekmektedir. Norveç aile birleşimi için ıslak imzalı başvuru formu ve gidiş uçak rezervasyonu gerekir. Referans ile başvuru yapan kişilerde aralarındaki ilişkiyi açıklayan belgeler gerekir. Başvuru sahibinin 10 yıldan daha yeni pasaporta sahip olmaları gerekmektedir. Norveç konsolosluğu belli şartlara bağlı olarak ek belge de isteyebilir. 

 Norveç Aile Birleşimi Vize Ücreti Ne Kadar? 

 Norveç aile birleşimi ücreti genellikle 80 EURO olarak istenir. İletişim kurabilmek için düşük düzeyde dil bilgisi gereklidir. Vize başvurusu yapıldıktan sonra mülakatlara gidilmesi de gerekebilir. Norveç'e gitmek için aile birleşim vizesi alacak 18 yaş altı kişilerden başvuru ücreti istenmez. Başvuru yapıldıktan sonra yaklaşık 2 aylık bir değerlendirmeden sonra başvuru sonuçlanır.

  Norveç Aile Birleşimi İle İlgili Neler Yapılmalıdır? 

 Norveç'te aile birleşimi vizesi almak için önce oturma izni almak gerekir. Karşı taraf ile ilişkilerin daha uzun süreli olması için aile ilişkilerinin ciddi olmaları ispat edilir. Başvuru sahibi kişiler referans olan kişiler ile uzun süre yaşadıklarını belgeler ile göstermeleri gerekmektedir. Referans kişileri de karşı taraflar ile ciddi ve uzun süreli ilişkilerinin olduğunu ispat ederlerde vize alabilirler.

 

False