GeriSeyahat Mollafenari Köyü nerede nasıl gidilir? Mollafenari Köyü nereye bağlı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Mollafenari Köyü nerede nasıl gidilir? Mollafenari Köyü nereye bağlı?

Mollafenari Köyü nerede nasıl gidilir? Mollafenari Köyü nereye bağlı?

Türkiye'de bulunan yerleşim yerlerinden birçoğunun tarihi oldukça eskilere dayanmaktadır. Kuruluşları eski olan bu yerlerin büyük çoğunluğu hala insanlar tarafından kullanılmaktadır. Mollafenari olarak adlandırılan köy de bunlardan biri olarak belirtilmektedir. Peki, Mollafenari Köyü nerede nasıl gidilir? Mollafenari köyü nereye bağlı olmaktadır. İşte, Mollafenari köyü hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Mollafenari köyü ormanlık alanı, havası, suyu ve doğası ile insanlara huzur veren bir yer olmaktadır.

Mollafenari Köyü Nerede Nasıl Gidilir?

Mollafenari köyü Kocaeli il sınırları içinde yer alan Gebze ilçesine bağlı olan mahallelerden biri olarak ifade edilmektedir. Mollafenari köyü Kocaeli il merkezine yaklaşık 60 km olurken Gebze ilçesine ise 14 km uzaklıkta bulunmaktadır. Bu köye gitmek için gerek il merkezinden gerekse de ilçe merkezinden kalkan servisler bulunmaktadır. Bu köye Harem - Gebze minibüslerini kullanarak gitmek mümkün olmaktadır. Mollafenari köyü Türkmendere adı verilen alan üzerine kurulu küçük bir yerleşim alanı olarak ifade edilmektedir.

Köyde tarım ve hayvancılık yaparak geçimi sürdüren pek çok aile bulunmaktadır. Mollafenari köyünü oluşturan kişilerin büyük çoğunluğunun Yörük olduğu ifade edilmektedir. Çünkü eskiden bu köy üzerinden farklı yerlere giden Yörükler zamanla bu verimli topraklara yerleşmişlerdir. Bu sayede Mollafenari köyünün temelleri atılmış olmaktadır.

Mollafenari köyünün ilk adının Ayran olduğu ifade edilmektedir. Köy halkının Ayrancılar olarak kendilerini ifade etikleri ancak zamanla Mollafenari adının köyün adı olarak kaldığı belirtilmektedir.

Mollafenari Köyü Nereye Bağlı?

Mollafenari köyü Kocaeli il sınırları içinde bulunan fazla büyük olmayan ekonomik faaliyetleri tarım ve hayvancılık olan bir yerleşim alanı olarak ifade edilmektedir. Mollafenari köyünün zaman içinde aldığı pek çok isim bulunmaktadır. Bu köy için Aren, Akviran, Akören, Ayrancı ve Mollafenari gibi farklı birçok isim kullanılmaktadır. Köyün en son ismi Nahiyelik iken kullanılan Mollafenari ismi olarak kalmış ve günümüzde de bu isimle anılmaya devam etmektedir.

Mollafenari köyü Gebze ilçesine yaklaşık 14 km uzaklıkta bulunmaktadır. Köyü oluşturan halk dışında dışardan göç almamaktadır. Köy halkı geçimini sağlayacak ekonomik faaliyetler ile uğraşmaktadır. Mollafenari köyünde insanların çeşitli alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurum ve kuruluşlar bulunmaktadır. Bu kuruluşların başında sağlık ocağı, okul, PTT şubesi gibi hizmet birimleri bulunmaktadır.

Muhtarlık ile yönetilen köy yaz mevsiminde hareketlilik kazanmaktadır. Bu köy üretilen doğal ürünleri, temiz havası, ormanlık alanları ile insanların uğrak yerlerinden biri olarak ifade edilmektedir. Gebze ilçe merkezine fazla uzak olmayan bu köyde tek geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olmamaktadır. İnsanlar sanayi kolundaki iş alanlarına da yönelmektedir. Mollafenari köyünde her türlü ihtiyaçların karşılandığı bir çarşı bulunmaktadır. Ayrıca bu köyde bir akaryakıt istasyonu da bulunmaktadır. Mollafenari köyü sanayi faaliyetlerinin artması ile üretim alanından hizmet alanındaki iş kollarına yönelme göstermektedir.

False