GeriSeyahat Mavinin 10 tonu... Seyahat yazarları ve gezginler seçti
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Mavinin 10 tonu... Seyahat yazarları ve gezginler seçti

Mavinin 10 tonu... Seyahat yazarları ve gezginler seçti

İzole bir tatil geçirmek isteyenler bu yıl mavi yolculukları daha fazla tercih ediyor. Gruplara özel düzenlenen bu turlar isterseniz günübirlik isterseniz bir haftalık olabiliyor. Mavi yolculuğa çıkacaklar için jürimize “Türkiye’nin mavi yolculukta en güzel 10 rotası hangileri?” diye sorduk. Huzur bulup serin sularına ve harika koylarına hayran kalacağınız önerileri sıraladık...

1- En popüler
Göcek koyları
Göbün, Ayten, Sarsala, Bedri Rahmi ve Kleopatra koyları rota üzerinde. Bahar Gündoğdu “7 gecelik Göcek koyları turu müthiş deneyimler sunar. Sadece denizden ulaşılan koylarda yüzerken yanınıza gelen kayıktan sıcak gözleme alabilirsiniz” diyor.

Mavinin 10 tonu... Seyahat yazarları ve gezginler seçti



2- Beş günlük macera
Bodrum - Marmaris
Beş günlük turda Sedir Adası, Datça, Bozukkale, İngiliz Limanı, Orhaniye ve Selimiye koyları ziyaret ediliyor. Saffet Emre Tonguç öneriyor: “Sedir Adası’nda yüzüp öğle yemeğinizi İngiliz gemileri saklandığı için İngiliz Limanı denilen koyda yiyebilirsiniz.”

3- Tarih, doğa, deniz
Kekova
Kekova, Antalya’da Demre’ye bağlı bir belde... Ali Boratav “Mavi tur için 3 bin yıllık Kekova’yı tercih ederim. Batık kenti, büyüleyici lahitleri, nefes kesen kalesiyle tam bir açık müze. Bir kez gördükten sonra hayallerinizden çıkmayacak yerler” diyor.

4- Mağarayı andırıyor
İnönü Koyu
İnönü Koyu, Kaş’ta. Burası özellikle günübirlik mavi yolculuklar için tercih ediliyor. İnönü Koyu uzaktan bakıldığında bir mağara girişini andırıyor. Nurgül Büyükkalay’a göre “Küçük bir kanyon ve turkuvaz bir mavilik. Bu koyda yüzmekten büyük keyif alacaksınız.”

5- Akdeniz ile Ege kucaklaşıyor
Datça
Burcu Gürtürk Kadak “Çok sayıda bakir koya ev sahipliği yapan Datça’da tekne turu planınız varsa Kurubük, Domuz Çukuru, Gabaklar, Akvaryum, Knidos, Kargı, Balıkaşıran ve Bencik koylarını mutlaka listenize ekleyin” diyor.

Mavinin 10 tonu... Seyahat yazarları ve gezginler seçti



6- Denizin altını keşfedin!
Marmaris- Fethiye
Marmaris çıkışlı dört günlük mavi tur Ekincik Körfezi, Dalyan, Batık Hamam, Tersane Adası, Kızılada ve Fethiye’ye uğruyor.
Tur boyunca hem eşsiz Fethiye koylarını keşfedebilir hem de denizin altındaki güzellikleri izleyebilirsiniz.

7- Burası da Aspat!
Bodrum koyları
Sabahtan akşama süren gezide Bodrum’un en bakir köylerinden Mazı’nın Kissebükü, Ilgın ve Hurma koyları, Karaada, Akvar-
yum Koyu, Aspat, Bağla, Orak Adası, Çökertme ve Cennet Koyu uğranacak duraklar arasında.

Mavinin 10 tonu... Seyahat yazarları ve gezginler seçti



8- Bir klasik
Ölüdeniz - Kelebekler Vadisi
Günübirlik turun rotasında Ölüdeniz, Mavi Mağara, Kelebekler Vadisi, Karacaören Adası, Akvaryum Koyu, Gemiler Koyu, St. Nicholas Adası, Soğuksu, Deve Plajı ve Ölüdeniz var. Yıldırım Güngör’ün önerisi Kelebekler Vadisi çok temiz ve bakir bir yer.

Mavinin 10 tonu... Seyahat yazarları ve gezginler seçti



9- Seyretmeye doyamazsınız
Çiftlik Koyu
Marmaris’teki koya günübirlik tur düzenleniyor. Dar bir kumsalla çevrili bu koy, hafta içi kalabalık olmuyor. Melih Uslu’nun önerisi: “Burası seyir, deniz ve kumsal keyfi yüksek, izlemeye doyamayacağınız yeşillerle çevrili, harika manzaralı bir koy.”

10- Pırıl pırıl deniz
Ayvalık
Ayvalık çıkışlı turlar ortalama 4-7 gün sürüyor. Cunda, Manastır Adası, Assos, Kadırga Koyu ve Maden Adası uğranacak duraklar arasında. Zeynep Zor “Ayvalık’ın pırıl pırıl berrak, insanı tazeleyen denizine ve kıyılarına hayran kalacaksınız” diyor.

False