GeriSeyahat Malta: Tarih dolu 3 gün
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Malta: Tarih dolu 3 gün

Malta: Tarih dolu 3 gün

Tarihi güzellikleri ve deniz sporlarını sevenler için berrak deniziyle, turistik destinasyonlar arasında son yıllarda daha çok dikkat çeken Malta'yı birlikte keşfediyoruz.

Özellikle ekonomik dil okulları ile bilinen Malta, sakin ve huzurlu bir ada ülkesi. Üstelik İstanbul'da sadece 3 saat uzaklıkta olan bu ülkede 3 gün geçirmek isteyenler tatillerini dolu dolu yaşamak için neler yapmalılar?

Malta'da Birinci Gün: Valetta'ya Tam Gün Gerekir

Malta: Tarih dolu 3 gün

Malta deyince akıllara tek ada gelse de aslında Sicilya'nın güneyinde yer alan bu ülke, irili ufaklı beş tane adadan oluşuyor. En büyükleri olan Malta, ülkeye de adını vermiş durumda.

Yaz sezonu en iyi ihtimalle haziranda başlar düşüncesi, Malta için geçerli değil. Çünkü yaz, yani deniz, güneş,kum, sahil ve eğlence sezonu, Malta'da mart ayında başlıyor. Unesco'nun Dünya Mirası listesinde yer alan başkentte tarihi yapılar, müzeler mutlaka görülmeli. Halihazırda Cumhurbaşkanı'nın çalışma ofisi olarak kullandığı Grandmaster's Palace, Aziz John Katedrali ziyaret edilecekler listesinde yer almalı. Altın varaklarla işlemeli heybetli katedral, sizi büyüleyecektir. Valetta'nın sokaklarında gezerken, birbirinden güzel tarihi binalar arasında vaktin nasıl geçtiğini anlamayabilirsiniz. Malta'ya gidenler, Valetta'daki ünlü Upper Barajja Garden adlı parkı görmeden Malta'ya gitmiş sayılmıyorlar. Bahçenin muhteşem manzarasına doyduktan sonra feribotla Three Cities adlı tarihi bölgeyi de gezebilirsiniz.

İkinci Gün: Sessiz Şehir Mdina, 4000 Yaşında!

Malta: Tarih dolu 3 gün

İkinci gün, Sessiz Şehir Mdina'yı gezmeye ayırabilirsiniz. Fenikelilerin kurduğu Mdina'da Chapel'ler, eski zindanlar, taş döşeli dar sokaklar'da Malta Şövalyeleri'nin izini sürerken bulursunuz kendinizi. Yerli halkın dışında arabanın yasak olduğu Mdina'nın hem gecesini hem de gündüzünü görmeniz lazım!

Küçük bir ülke olması sizi yanıltmasın, aslında Malta'yı tam olarak gezmek için üç gün yeterli değil. Ama eğer zamanınız gerçekten de 3 günle sınırlıysa, çift katlı otobüslerle bir tam gününüzü adanın kuzeyine, ikinci gününüzü de güneyine ayırarak vaktinizi dolu dolu geçirme alternatifini de değerlendirebilirsiniz.

Üçüncü Gün: Gozo'yu Görmeden Dönmeyin!

Malta: Tarih dolu 3 gün

Üçüncü gününüzde ülkenin ikinci büyük adası Gozo'ya feribotla kolaylıkla gidebilirsiniz. Büyük kale, tarihi taş binalar, fungus kayalıkları ve hatta ada mağazaları arasında dolaşırken akşamın nasıl olduğunu anlayamazsınız. Akşam üzeri Sliema sahilinde yürüyüş yapanlara siz de katılabilirsiniz. Hareketli, danslı, müzikli, eğlenceli bir Malta akşamı geçirmek istiyorsanız, Paceville'de aradığınızı bulabilirsiniz.

Malta'da Ne Yenir?
Klasik Akdeniz yemekleri ötesinde ülkenin spesiyalleri arasında odun fırınında pişen leziz ekmekleri geliyor. Kızarmış ve tereyağlanmış ya da üzerine zeytinyağı dökülmüş hali size hiç de yabancı gelmeyecektir. Malta bir ada ülkesi olduğuna göre doğal olarak kalamar çeşitleri, balıklar, deniz mahsullerinin yanı sıra belki şaşıracaksınız ama av hayvanları, özellikle de tavşan eti de ada mutfağında özel bir yer alır.

Nasıl Gidilir? Nerede Kalınır?
Malta otelleri için buraya, ulaşım, konaklama ve yapılacak şeyler önerilerimizi için ise buraya tıklayın.

False