GeriSeyahat Malta Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Malta Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Malta Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Malta öğrenci vizesi için gereken evraklara Malta konsolosluğu ya da Malta büyükelçiliği sitesinden ulaşabilirsiniz. Evraklarınız eksiksiz olduğunda vizeniz ortalama 15 iş günü içinde çıkar. Eğer evraklarınızda eksiklik varsa ya da detaylı inceleme gerekiyorsa süre 1 aya kadar uzayabilir. Malta öğrenci vizesi için neler yapmak gerektiğiyle beraber nasıl başvuru yapılacağını merak edilenleri sizler için derledik.

Malta öğrenci vizesi için randevu alabilir ve evraklarınız ile konsolosluklara başvuru yapabilirsiniz. Öğrenci vizesinin çıkması en az 15, en çok ise 30 iş günü sürebilir. 

 Malta Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? 

 Malta'da eğitim görmek için öğrenci vizesi almanız gerekir. Bunun için gerekli evraklar ile beraber bulunduğunuz yere en yakın vize merkezine gidebilirsiniz. Vize başvuru merkezlerinde öğrenci vizesi başvurusunu gerçekleştirebilirsiniz. Konsolosluk ya da büyükelçiliklerin sitesinden de gerekli evrakların listesine ulaşabilirsiniz. Dil yeterlilik belgeniz, pasaportunuz ve kabul belgeniz mutlaka olmalıdır. Eğer gerekirse konsolosluk yetkilileri sizden ev belge ya da ek süre isteyebilir. Bu gibi durumlarda vizenizin çıkması daha uzun sürebilir. 

 Vize Kaç Günde Çıkar?

  Öğrenci vizesinin çıkış süresi kişiden kişiye değişebilir. En az 15 gün olabildiği gibi öğrenci vizesinin çıkması 1 ay da sürebilir. Bu nedenle erken başvuru yaparak seyahat tarihinizde bir sıkıntı çıkmamasını sağlayabilirsiniz. Öğrenci vizesi genellikle evrakların tam olması halinde reddedilmez fakat aksi bir durum olması halinde reddedilmesi mümkündür. Bu gibi durumlarda itiraz edebilir ya da tekrar öğrenci vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz. 

 Nasıl Başvuru Yapılır? 

 Malta öğrenci vizesi almanız için mutlaka eğitim göreceğiniz kurumdan kabul belgenizi almış olmanız gerekir. Kabul belgeniz ve diğer evraklar ile beraber konsolosluğa giderek öğrenci vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz. Eğitim tarihinizde bir sorun olmaması için gideceğiniz tarihten 1 ay öncesine kadar işlemlere başlamış olmanız gerekir. İlk defa Malta'ya gidecek olanlara vize daha geç çıktığı için farklı belgeler de istenebilir. Eğer daha önce Malta'ya gitmişseniz öğrenci vizeniz daha erken çıkar. Eğer yetkililer gerek görürse sizden ek süre ya da ek evrak da isteyebilir. Dil yeterlilik belgesinin yanı sıra yetkililer tarafından dil mülakatına sokulmanız da mümkündür.

  Malta Öğrenci Belgesi İçin Gerekli Evraklar 

 Malta'dan öğrenci vizesi almanız için eğitim kurumlarından birine kabul edilmiş olmanız gerekir. Kabul belgeniz ve diğer evraklar ile randevu saatinde konsoloslukta olmanız ve başvurunuzu tamamlamanız önemlidir. Malta öğrenci vizesi için 60 Euro harç bedelini ödediğinize dair dekontunuz olması gerekir. Eğer yeşil ya da gri pasaportunuz varsa 12 haftaya kadar vize olmadan Malta'ya gidebilirsiniz. Fakat 12 haftadan daha uzun sürecek olan eğitim ya da konaklama için mutlaka Schengen vizesi almanız gerekir. Malta öğrenci vizesi için pasaport, kimlik fotokopisi, başvuru formu, kabul belgesi, dil yeterlilik belgesi, sağlık sigortası, vukuatlı nüfus kayıt örneği ve konaklama belgeleri gerekir.

 

False