GeriSeyahat Macaristan Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Macaristan Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Macaristan Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Aile birleşimi vizesi uluslararası kanunla tanınmış yasal bir haktır. Bu hak sayesinde kişiler eşleri ve çocuklarıyla birlikte yaşamak amacıyla bir araya gelir. Göç anlamına da gelen bu terim ailenin birlikte yaşaması konusunda denge kurmaktadır. Macaristan aile birleşim vizesi alan kişiler Macaristan ülkesinde olan çocuk ve eşleriyle aynı yerde yaşayabilir. Macaristan aile birleşim vizesiyle ilgili merak edilen detayları derledik.

Aile birleşim vizeleri kişilerin bulunduğu ülkeye göre isimlendirilmektedir. Macaristan aile birleşim vizesi olabildiği gibi Türkiye aile birleşim vizesi de vardır. Bu vizedeki amaç farklı ülkede bulunan bir kişinin aile birleşim ülkesinde yer alan diğer aile bireyleriyle ilgili ülkede birleşmesini sağlamaktır. Aile üyelerinin aynı ülkede ikamet edebilmesi yani yaşayabilmesi için bu konu çok önemlidir.

  Macaristan Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? 

 Macaristan dışında ikamet eden aile üyelerinin Macaristan ülkesinde birlikte ikamet edebilmeleri için başvurdukları vize türü Macaristan aile birleşim vizesidir. Bu vize sayesinde Macaristan ülkesi dışında yaşayan diğer aile bireyleri Macaristan ülkesinde yaşamayı hak kazanır. İlk olarak Macaristan aile birleşim vizesini almak için ilgili kurumlara başvuru yapılması gerekir. 

 Bu kurumlar Macaristan ülkesindeki devlet ofisleri olabilir. Bunun yanında diğer aile bireyi Türkiye ülkesinde bulunuyorsa Türkiye Macaristan Konsolosluğuna vize için başvurmalıdır. Başvuru yapıldıktan sonra gerekli evraklar hızlı bir şekilde hazırlanmaya başlanır. Evraklar ilgili yere teslim edilir ve incelenir. Eksik ve yanlış yoksa belirli bir süre sonra Macaristan aile birleşim vizesi çıkar ve kişi tarafından alınır. 

 Macaristan Aile Birleşim Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Macaristan aile birleşim vizesi aile birleşimi yoluyla oturum izni alma işlemlerini kapsamaktadır. Bu işlemlerin kişi tarafından tamamlanması ve kurum tarafından da sonuçlanması bir süreci kapsamaktadır. Macaristan'da göç ve oturum izninden sorumlu bölge müdürlükleri Macaristan aile birleşim vizesini sonuçlandırmaktadır. Müdürlük tarafından bu sonuçlanma işlemi 21 gün içerisinde olmaktadır. Elbette ki hazırlanan evraklarda eksik veya yanlış bir belge varsa 21 günlük süre uzamaktadır.

  Macaristan Aile Birleşim Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir? 

 Macaristan aile birleşim vizesine başvuru yaparken ilgili birimdeki görevli kişiler sizlere gerekli olan yani hazırlamanız gereken evrak listesini vermektedir. Bu evrak listesine göre hazırlanan belgelerin eksik olmaması başvurunun kabul edilmesi açısından son derece önemlidir. İşte Macaristan aile birleşim vizesi için gerekli olan evraklar şöyle sıralanmaktadır; 

Pasaport 

Biyometrik fotoğraf 

Seyahat sağlık sigortası 

Banka hesap cüzlanı 

Eğitim kayıt belgesi 

İkametgah belgesi

 Kimlik 

Evlilik cüzlanı 

Ehliyet belgesi

 Adli sicil kaydı 

Bu belgelerde bazı detaylara da yer verilmektedir. Örneğin kişi 18 yaşından küçükse anne ve babası tarafından imzalanmış noter onaylı olacak şekilde muvafakatname orijinal belgesi de hazırlanmalıdır. Pasaportun mutlaka 1 yıl geçerlilik süresi olmalıdır. Biyometrik fotoğraf 3 adet olacak şekilde hazırlanır. Vize talep dilekçesi de ilgili konsolosluğa kişi tarafından detaylıca yazılır. 

False