GeriSeyahat Lüksemburg Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Lüksemburg Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Lüksemburg Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Lüksemburg aile birleşimi vizesi detaylı bir inceleme ile verildiğinden 6 ay sürebilir. Eğer sizden görüşme talep edilir ya da farklı belgeler de istenirse bu süre 12 aya kadar uzayabilir. Aile birleşimi D tipi uzun süreli vize olarak çıkarılır. En kısa 90 gün, en uzun ise 1 sene olarak verilir ve 1 sene dolduktan sonra ülkede uzatılması gerekir. Lüksemburg aile birleşimi vizesi ile ilgili merak edilen detaylar.

Lüksemburg vatandaşı ya da Lüksemburg oturma iznine sahip biriyle evlenerek aile birleşimi vizesine başvurabilirsiniz. Gereken evraklar ile aile birleşimi vizesini konsolosluk ya da büyükelçiliklerden yapabilirsiniz. 

 Lüksemburg Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? 

 Ulusal vize başvurusu için kimlik bilgilerinizi, başvuru formunuzu, pasaportunuzu, sağlık poliçenizi ve finansal evraklarınızı hazır bulundurmalısınız. Lüksemburg Büyükelçilik ya da Lüksemburg Konsolosluklarına başvuru yaparak öncelikle vize randevusu talep etmeniz gerekir. Lüksemburg vize başvurusu için randevunun verildiği gün ve saatte gerekli olan tüm belgeler ile büyükelçilik ya da konsoloslukta olmanız gerekir. 

 Lüksemburg D tipi vize başvuru randevusunda seyahat amacı, konaklama bilgileri de sizden istenir. Vize için gerekli belgeleri öğrenmeniz, randevu zamanına kadar da mutlaka eksiksiz şekilde derleyerek hazır bulundurmanız gerekir. Schengen vizesi çıkarmanız gerektiğinden bir seyahat acentesiyle ya da vize başvuru merkezi ile de başvuru yapabilirsiniz. 

 Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Aile birleşimi vizesi uzun süreli D tipi vizesi sayıldığından detaylı bir inceleme gerektirmektedir. Tüm evraklar teslim edildikten sonra yetkililer tarafından detaylı bir biçimde incelenir. Seyahatinizin nedeni, amacı ve konaklama bilgileri ile beraber özellikle sağlık sigortanız, sizin ve eşinizin ya da Lüksemburg'da kalacağınız kişilerin finansal bilgileri incelenir. Sizin Lüksemburg'da yaşayabileceğiniz kadar gelirinizin ya da birikiminizin olup olmadığı kabul için oldukça önemlidir. 

 Aile birleşimi vizesi genelde eş durumunda alınan bir vize olduğu için eşlerin tüm bilgileri ve belgeleri de çok detaylı bir incelemeye girer. Eğer yetkililer evrakları yeterli bulmazsa sizden ek evrak talep edebilir. Bunun dışında sizinle görüşme de talep edebilir. Eğer bir sorun olmazsa aile birleşimi vizesi 6 aylık bir süre içinde sonuçlanır. Fakat ek belge ya da ek görüşme istenirse bu süre 12 aya kadar da uzayabilir.

  Gerekli Evraklar Nelerdir? 

 AB vatandaşı olmayan kişilerin başvuru yapmadan önce Lüksemburg Dış İşleri ile AB Göçmenlik Müdürlüğüne geçici ikamet için başvuru yapmalıdır. Geçici ikamet izni aldıktan sonra ise 90 gün içinde en yakın Lüksemburg konsolosluğuna ya da büyükelçiliğine D tipi vize için başvuru yapabilirsiniz. Uzun süreli D tipi vize için vize başvuru formu, pasaport, geçici ikamet izni, finansal dokümanlar, biyometrik fotoğraf ve seyahat sağlık sigortası gereklidir. 

 Pasaportun en geç 10 yıl içinde alanmış olması ve Lüksemburg'a giriş yaptıktan sonra da en az 6 ay geçerliliğinin devam etmesi gerekir. Lüksemburg vize sürecinin işlenmesi için de son 2 sayfasının mutlaka boş olması gerekmektedir. Lüksemburg tarafından uzun süreli vizeler 90 gün ile 1 yıl arasında geçerliliğe sahiptir. 

False