GeriKuzey Kıbrısı Keşfet KKTC 10 yılda Monaco gibi olur
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
KKTC 10 yılda Monaco gibi olur

KKTC 10 yılda Monaco gibi olur

Burak Coşan

Hürriyet gazetesi ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) bir araya gelerek düzenlediği ‘Keşfet’ turlarının beşincisi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirildi. Hatay, Aydın, Mersin ve Gaziantep’ten sonra ulusal sınırları aşan ‘Keşfet’ turu Taşyapı’nın sponsorluğunda düzenlenirken, organizasyona katılan isimler arasında KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, Hürriyet İcra Kurulu Üyesi ve Reklam Direktörü Zeynep Tandoğan, Hürriyet Ekonomi Müdürü Sefer Levent, Hürriyet Magazin Müdürü Selim Akçin ve Reklam Grup Koordinatörü Gürcan Korkmaz yer aldı.

Hürriyet gazetesinin güçlü yazar kadrosu ile çıkarma yaptığı KKTC’nin, doğal güzellikleri, turistik yerleri ve ekonomik yapısı ele alındı. 3 gün süren ‘keşif’ turunda yer alan yazarlar ise şu isimlerden oluştu: “Ertuğrul Özkök, Mehmet Yılmaz, Yalçın Bayer, Jale Özgentürk, Gila Benmayor, Kanat Atkaya, Gülse Birsel, Melis Alphan, Melike Karakartal, Cengiz Semercioğlu, Gökhan Kimsesizcan, Barçın Yinanç, Serkan Ocak, Ayhan Sicimoğlu, Mehmet Yaşin, Müge Akgün, Sahrap Soysal ve Refika Birgül.”

KKTC Başbakan’ı Hüseyin Özgürgün, KKTC’nin bir turizm ve eğitim adası olduğuna dikkat çekerken, Anavatan Türkiye’den TÜRSAB ve Hürriyet’in düzenlediği, Taşyapı’nın da sponsor olduğu ‘keşfet’ organizasyonunun farkındalık ve etki yaratacağını söyledi.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da Türkiye’nin yüzde 70’ini kapsayan 10 ilde tanıtım atağına başladıklarını hedeflerinin gelen turist sayısını iki katına çıkarmak olduğunu dile getirdi. KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de, Türkiye ile aynı para birimini kullanan, aynı din, aynı ırk mensubu olan KKTC’yi ana vatanda tanıtma girişimlerinin çok önemli olduğuna değindi.

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı da şu ifadeleri kullandı: “Benim burada 4 yıl önce başlattığım bir yatırımım var. Yeni havalimanını inşa ediyoruz. Bu yatırımların arkasını getirmek için mücadele ediyoruz. KKTC hükümetinin de manevi destekleri çok büyük. KKTC 10 sene içinde bir Monaco, Cannes, Nice olacaktır. Burası bizim göz bebeğimiz. Buraya verilen desteklerle çok büyük işlere imza atacağız.”

False